Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna Laukkanen

Pyöräilystä apua syövän tutkimukseen – Nurmeslaisväriä Pohjoismaiden suurimmassa pyöräilyhankkeessa

Annukka Ruokolainen (keskellä) on mielissään pyöräilijäystävistään Aura Salmelasta ja Pihla Vartiaisesta. Kai Sulander Annukka Ruokolainen (keskellä) on mielissään pyöräilijäystävistään Aura Salmelasta ja Pihla Vartiaisesta.

Nurmeslähtöinen Annukka Ruokolainen on mukana Pohjoismaiden suurimmassa pyöräilyhankkeessa, Team Rynkebyssä, jossa kerätään rahaa syöpää sairastavien suomalaisten lasten hoitoa ja syövän tutkimusta varten.

Ruokolainen on osa Tampereen Team Rynkeby – God Morgon -porukkaa, jonka tavoitteena on pyöräillä Pirkanmaalta Pariisiin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Rakastan lapsia ja rakastan pyöräilyä, joten tässä hyväntekeväisyystoiminnassa yhdistyivät kaksi tärkeää asiaa, Tampereella asuva Ruokolainen kertoo.

Lähtö on juhannuksen jälkeen ja aikaa matkalle on varattu kymmenen päivää. Ruokolaisen mukaan jokainen Suomesta lähtevä joukkue kulkee Pariisiin eri reittejä, jotka joukkueiden navigointitiimit ovat suunnitelleet.

Sylva ry:lle ja AAMU Suomen Lasten Syöpäsäätiölle tehtävään hyväntekeväisyystyöhön Ruokolainen on pyytänyt mukaan nurmeslaisia ja tamperelaisia yrityksiä, sukulaisia ja ystäviään.
Halutessaan jokainen voi lahjoittaa rahaa ja näin saada näkyvyyttä Team Rynkeby – God Morgon -joukkueen sosiaalisen median kanavissa tai pyörämatkalla, ja tukea siten lasten syöpähoitoja.

Ruokolainen on pyöräillyt lapsuudestaan saakka. Hauskin pyöräilymuisto on 21 vuoden takaa, jolloin Ruokolaisen isä innostui koko perheen matkasta Nurmeksesta Rautavaaran kautta isotädin mökille. Lapset pyöräilivät koko matkan ja pyöräkilometrejä tuli lähemmäs 100 yhden päivän aikana.

– Eniten muisto kertoo isästä ja hänen innostuksestaan pyöräilyä kohtaan, Ruokolainen kertoo.

Ruokolaisen pisin pyöräilymatka on 50 kilometriä. Kevään ja alkukesän aikana jokainen Tampereen joukkueen jäsen pyöräilee 2 500 kilometriä, jotta saa lähtöluvan Pariisin matkalle. Yhteisiä harjoituksia on kolmesti viikossa.

Syksyllä kaikille pyöräilijöille tehtiin kuntotesti, jotta jokainen tietää lähtötasonsa. Ruokolainen uskoo kuntonsa parantuvan kahdeksan kuukauden harjoittelujaksolla.

Kommentoi

Hae sivuilta