Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Sisäilmatutkimuksissa yllättävä tulos – Keskustan koulun käyttö jatkuu ennallaan

Keskustan koulun sisäilmatutkimuksen tulokset olivat huojentavia. Arkistokuva: Anu Saarelainen Keskustan koulun sisäilmatutkimuksen tulokset olivat huojentavia.

Nurmeksen Keskustan koulun sisäilmatutkimuksen tulokset olivat pelättyä parempia. Mittauksia tehtiin kahdeksassa eri tilassa, ja vain kolmannen kerroksen käytävässä oli vahva viite mikrobilähteestä. Lisäksi toisessa kerroksessa yhdessä luokkahuoneessa on todettu epäily mikrobilähteestä. Luokka on kansalaisopiston käytössä.

Muut näytteet olivat puhtaita. Myös eniten käytössä oleva liikuntasali sai puhtaat paperit.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tämä tuli vähän yllätyksenä. Tiedossa kuitenkin on, että rakenteissa on isoja ongelmia, mutta se ei näy kuitenkaan sisäilmassa, iloitsee tekninen johtaja Pasi Parkkinen.

Perjantaina kaupungin sisäilmatyöryhmä linjasi, että koulun käyttö voi jatkua nykymuotoisena. Aiemmin uumoiltiin, että tilojen käyttöä saatetaan joutua rajoittamaan sisäilmaongelmien vuoksi.

– Siellä oleskellaan sen verran vähäisiä aikoja kerrallaan, että altistuminen on vähäistä. Edelleenkään pitkäkestoisempaa käyttöä ei voida sallia, Parkkinen sanoo.

Kaupungin toimitilaohjelmaan on kirjattu, että koulun nykyisestä käytöstä luovutaan vuoden 2020 loppuun mennessä. Nyt Parkkinen sanoo, että siihen mennessä koulun kohtalo täytyy ratkaista.

– Rakennus palaa nyt suunnittelupöydälle. Näiden tutkimusten perusteella käytöstä ei välttämättä vielä tarvitse luopua. Jossain vaiheessa tilat kuitenkin tulevat korjaustarpeen eteen.

Kommentoi

Hae sivuilta