Julkaistu 
Anu Saarelainen

Maaseutuparlamentin äänestys käynnissä – Nurmes mukana tasaväkisessä kilpailussa

Pietu seikkailee Pikesin julkaisemalla videolla ja esittelee Nurmeksen hyviä puolia tapahtumapaikkana. Kuvakaappaus videolta. Pikes Pietu seikkailee Pikesin julkaisemalla videolla ja esittelee Nurmeksen hyviä puolia tapahtumapaikkana. Kuvakaappaus videolta.

Valtakunnallisen Maaseutuparlamentin pitopaikka ratkaistaan tänään tiistaina avattavalla yleisöäänestyksellä netissä. Äänestys jatkuu vielä keskiviikkona ja torstaina. Nurmes kilpailee Maaseutuparlamentin isännyydestä Kurikan ja Lappeenrannan Rauhan kanssa.

Maaseutuparlamentin äänestyslinkki löytyy paitsi maaseutuparlamentin nettisivuita myös Nurmeksen kaupungin nettisivuilta. Nurmeksen kaupunki on järjestänyt äänestämismahdollisuuden myös sellaisille ihmisille, joilla ei ole tietokonetta ja nettiyhteyttä. Äänestämisessä auttaa kaupungin digipalvelupiste, joka sijaitsee Nurmes-talolla.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Maaseutuparlamentti on valtakunnallinen tapahtuma, joka kokoaa yhteen maaseudun kehittämisestä kiinnostuneet toimijat asukkaista päättäjiin, yrittäjistä yhdistyksiin, tutkijoista rahoittajiin ja kylistä kaupunkeihin. Aiempina vuosina tapahtumaan on osallistunut yli tuhat ihmistä. Tapahtuma on tarkoitus järjestää lokakuun alussa vuonna 2020.

Nurmes tarjoaa maaseudun asioita käsittelevän tapahtuman pitopaikaksi Hyvärilää, jota täydentäisi Bomban alue. Jos Nurmes valitaan Maaseutuparlamentin isännäksi, pääseminaari pidetään Pielis-areenalla.

Retkiohjelma puolestaan tarjoasi retkiä Nurmeksen ja Valtimon yrityksiin, kyliin ja luontokohteisiin. Vuoden 2020 teemana Maaseutuparlamentissa on kestävä kehitys.

Teemaan liittyviä retkikohteita olisivat esimerkiksi Timosen luomutila, Vihreän teollisuuden alue, Rumon omavaraopisto ja ympäristöteoistaan tunnustusta saanut Majatalo Pihlajapuu. Erilaisiin energiaratkaisuihin pääsisi tutustumaan Kuittilan tilalla, Haikolan talossa, biokaasua tuottavalla maatilalla Valtimolla, aktiivisessa Höljäkän kylässä ja Nurmeksen Lämpö oy:ssä. Lisäksi tarjolla olisi karjalaisuuteen ja Puu-Nurmekseen tutustumista.

Äänestys ja äänestysohjeet löytyvät osoitteesta: https://app.viima.com/maaseutupolitiikka/maaseutuparlamentti2020/

Kommentoi

Hae sivuilta