Julkaistu 
Anu Saarelainen

Maakunnan valtapuolueilla ei ehdokkaita Pielisen Karjalasta – Puolueet syyttävät vaalipiirijakoa

Valtimolaisten on turha etsiä vaalimainoksista valtimolaisia kasvoja. Pertti Meriläinen Valtimolaisten on turha etsiä vaalimainoksista valtimolaisia kasvoja.

Eduskuntavaalien ehdokasasettelussa on tällä kertaa varsin harvinainen tilanne. Maakunnan perinteiset valtapuolueet keskusta ja SDP eivät ole asettaneet Pielisen Karjalasta lainkaan ehdokkaita. Tosin SDP:llä on Juuassa ehdokkaana Joni Kortelainen, mutta Juuka ei enää virallisesti kuulu Pielisen Karjalan seutukuntaan.

– Tilanne on todella harvinainen, myöntää keskustan Pohjois-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Antti Varis.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hän syyttää tilanteesta nykyistä vaalipiirijakoa, jossa Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala kuuluvat samaan Savo-Karjalan vaalipiiriin.

– Koska Pohjois-Savo on asukasmäärältään isompi, keskustalla on nykyisin Pohjois-Karjalassa vain kuusi ehdokasta. Kaikilta alueilta ei ole mahdollista olla ehdokasta, eikä Pielisen Karjalasta tullut ehdotuksia, Varis sanoo.

Myös Savo-Karjalan sosialidemokraattien toiminnanjohtaja Seppo Eskelinen pitää tilannetta poikkeuksellisena. Lieksa on SDP:n vahvaa kannatusaluetta, joten yleensä puolueella on ollut siellä ehdokas.

– Ikävä kyllä emme saaneet Pielisen Karjalasta ehdokasta. Iso vaalipiiri nostaa kynnystä lähteä ehdokkaaksi, Eskelinen sanoo.

Valtimolla eduskuntavaaleissa ei ole yhtään ehdokasta mistään puolueesta. Valtimo on Pohjois-Karjalan kunnista ainoa ehdokkaista tyhjä kunta.

– Valtimolta ehdokasta ei tällä kertaa löytynyt. Keskitämme ääniä pohjoiskarjalaisille ehdokkaille, sanoo keskustan Valtimon kirkonkylän paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Jani Savolainen.

Kommentoi

Hae sivuilta