Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Vielä tänään voi äänestää – äänestys Maaseutuparlamentista aiheutti Nurmekselle bannin Facebookissa

Kaupunginjohtaja Asko Saatsi antoi ohjeen Maaseutuparlamentin äänestyksestä Sami Kuittiselle Nurmeksen kirjastolla. Tuire Haverinen Kaupunginjohtaja Asko Saatsi antoi ohjeen Maaseutuparlamentin äänestyksestä Sami Kuittiselle Nurmeksen kirjastolla.

Nurmeksen kaupunki on päättänyt todellakin voittaa Maaseutuparlamentin itselleen. Tänään torstaina on viimeinen äänestyspäivä, ja kaupungin työntekijöitä kaupunginjohtaja Asko Saatsin johdolla on jalkautunut jakamaan äänestysohjeita keskustaan ja Porokylään.

– Kävimme Nurmes-talolla ja jatkamme seuraavaksi Porokylään K-marketiin ja S-marketiin, Saatsi kertoi ennen yhtätoista aamupäivällä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Erityisesti Nurmes on panostanut sosiaaliseen mediaan. Kaupungin teettämä video ja päivitykset kilpailutilanteesta ovat levinneet niin laajalti Facebookissa, että sovellus laittoi kampanjan eilen keskiviikkona banniin eli pysäytti kampanjan etenemisen. Banni vapautettiin tänä aamuna.

– Kampanjamme oli Suomen nopeiten levinnyt kampanja, ja Facebook määritteli sen poliittiseksi, kun siinä kehotettiin moneen kertaan äänestämään. Kampanja keräsi yli 7 000 postausta kahdessa vuorokaudessa, Saatsi kertoo.

Kaiken kaikkiaan kaupunki panostaa loppukilpailuun 7 500 euroa, josta suurin osa kuluu nettimainontaan.

– Tänä aamuna lähti 63 000 kohdennettua banneria, joissa kehotetaan äänestämään meitä. Robotti lähettää sen kaikille, jotka viipyvät vähintään kolme sekuntia Maaseutuparlamentin sivuilla, Saatsi sanoo.

Puoli kahdentoista aikaan tänään torstaina Nurmes oli jälleen johdossa 2 980 äänellä, mutta Kurikka tulee tiukasti takana 2 922 äänellä. Äänestämään pääsee Viima-alustalla oheisesta linkistä https://app.viima.com/maaseutupolitiikka/maaseutuparlamentti2020/.

Äänestää voi Facebook-, Google-, Linkedin- tai Office-365-tunnuksilla tai luomalla tunnukset Viima-sovellukseen. Selainversiossa ääni annetaan painamalla peukaloa ja mobiilisovelluksessa sydämellä. Äänestysaika päättyy tänään torstaina puoliltaöin.

Kommentoi

Hae sivuilta