Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Kaksi onnellista voittajaa – Maaseutuparlamentti Nurmekseen vuonna 2023

Äänestys Maaseutuparlamentin pitopaikasta oli tiukka, mutta Kurikka vei niukasti voiton Nurmeksesta. Äänestys Maaseutuparlamentin pitopaikasta oli tiukka, mutta Kurikka vei niukasti voiton Nurmeksesta.

Jännitysnäytelmä Maaseutuparlamentin pitopaikasta päättyi kahteen iloiseen voittajaan. Tiukassa ja tasaväkisessä äänestyksessä lopullisen voiton 5 529 äänellä vei Kurikka, jossa Maaseutuparlamentti pidetään lokakuussa 2020. Nurmes sai kaikkiaan 5 515 ääntä, ja parlamentin pääjärjestäjät päättivät tänään perjantaina, että vuoden 2023 parlamentti järjestetään Nurmeksessa.

– Tuntuu erinomaisen hyvältä. Kilpailu oli armoton, mutta siitä syntyi hieno asetelma, joka antoi kummallekin kunnalle erinomaisen tilaisuuden markkinoida omaa paikkakuntaa, toteaa Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kisa sai koko Nurmeksen liikkeelle sekä myös monet yritykset ja lähikunnat. Äänestyskehotuksia ja tilannepäivityksiä jaettiin ahkerasti Facebookissa, ja Saatsi kiitteleekin kaikkia mukana olleita.

– Kuntalaiset tsemppasivat tosissaan, ja yksikin yrittäjä laittoi torstai-iltana kaikille puhelimensa yhteyshenkilöille viestiä kampanjasta eli 900 ihmisille. Tällaisista teoista tämä muodostui ja levisi kuin metsäpalo.

Viima-alustalla käyty äänestys kärsi teknisistä ongelmista ja kaatuili varsinkin torstai-iltana äänestyksen viime hetkillä. Syynä oli äänestyksen saama suuri suosio, joka yllätti äänestyksen järjestäjät.

– Näin suurta kiinnostusta emme osanneet Maaseutuparlamentin pääjärjestäjien puolelta odottaa. Poikkeuksellisen suuri kuormitus vaikutti siihen, että äänestysalustan palvelin kaatui, kertoo maaseutuylitarkastaja ja Maaseutuparlamentin tuottajana toimiva Antonia Husberg maa- ja metsätalousministeriöstä.

Kommentoi

Hae sivuilta