Julkaistu 
Mika Rinne

Ortodoksien 60-vuotias kirkko ilkivallan kohteena Nurmeksessa – "Vahva epäilys tekijästä"

Nurmeksen ortodoksisen seurakunnan kirkko on joutunut toistuvasti ilkivallan kohteeksi maalis-huhtikuussa. Mika Rinne Nurmeksen ortodoksisen seurakunnan kirkko on joutunut toistuvasti ilkivallan kohteeksi maalis-huhtikuussa.

Nurmeksen ortodoksisen seurakunnan kirkko on joutunut toistuvasti ilkivallan kohteeksi viimeisen kuukauden aikana. Kirkon ulko-oven loputkin ehjät lasit ja kuistin kattovalaisimet rikottiin viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Edellisen kerran ovilasi ja valaisimia oli rikottu viime perjantai-illan ja lauantaipäivän välillä.

Lisäksi viime kuun puolen välin jälkeen seurakunnan Kirkkokadun puolella olevaa ilmoitustaulua oli vahingoitettu kaksi kertaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Järjestelmällinen ilkivalta tuntuu todella järkyttävältä. Kirkko täyttää 60 vuotta tänä vuonna. Tiedossani ei ole, että se olisi joutunut ilkivallan kohteeksi aikaisemmin, toteaa kirkon isännöitsija Maritta Levy.

Poliisi kävi tutkimassa ilkivallan jälkiä viime lauantaina.

– Olemme tehneet ilkivallasta rikosilmoituksen. Vaikuttaa siltä, että poliisilla ei ole resursseja näiden tapausten tutkintaan. Meillä on vahva epäilys tekijästä. Esimerkiksi ilmoitustaulun luona havaittiin yhdet isot miehen kengänjäljet, Levy kertoo.

– Harmi, että ilkivalta on kohdistunut seurakuntaan. Toki tutkimme ilkivaltaiset teot ja pyydämme mahdollisia silminäkijähavaintoja tapausten selvittämiseksi, sanoo rikoskomisario Kari Juntunen Nurmeksen poliisiasemalta.

Kommentoi

Hae sivuilta