Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Ennakkoäänestys alkoi Ylä-Karjalassa vilkkaasti – Nurmeksen äänestysprosentti kärjessä

Asta Heikkinen äänesti vaalitoimitsija Anja Saarelaisen äänestyspisteellä Nurmes-talolla. Marianne Haverinen Asta Heikkinen äänesti vaalitoimitsija Anja Saarelaisen äänestyspisteellä Nurmes-talolla.

Nurmeslaiset aloittivat ennakkoäänestyksen innokkaimmin Savo-Karjalan vaalipiirissä. Iltapäivään kello kahteen mennessä nurmeslaisista äänioikeutetuista oli antanut äänensä jo 6,8 prosenttia, kun vaalialueella ääniprosentti oli vasta 3,8 ja valtakunnallisesti 3,3. Valtimollakin äänestys lähti vilkkaasti käyntiin 4,6 äänestysprosentilla. Ylä-Karjalassa äänestystahti on hieman kiivaampi kuin edellisten eduskuntavaalien aloituksessa.

Nurmeksen terveysaseman ja Valtimon Kuntalaisten talon äänestyspaikoilla pisimmät jonot olivat heti aamulla, kun äänestys alkoi. Sen sijaan Nurmes-talolla äänestyspaikka ruuhkautui vasta puolen päivän jälkeen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Sellainen kymmenen henkeä on ollut kerrallaan. Yleensä kyllä aamupäivä on ollut vilkkaampi, ihmettelee vaalitoimitsija Anja Saarelainen Nurmes-talon äänestyspaikalla.

Kahden aikaan iltapäivällä saramolainen Asta Heikkinen tuli Nurmes-talolle äänestämään juuri, kun suma oli hälvennyt. Hän kertoo aina äänestävänsä ennakkoon, kun kylillä ei ole enää äänestyspaikkoja vaalipäivänä.

– Olin kutomassa täällä keskustassa, niin samalla reissulla hoidin. Ajattelin, ettei tarvitse enää huolehtia asiasta, hän kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta