Julkaistu 
Anu Saarelainen

Nurmeslaiset yritykset Känkkäälän ykkösasia – Kiinalaisinvestoinnit odotuttavat itseään

Känkkäälä täyttää teollisuustonttien tarvetta Nurmeksessa. Arkistokuva: Anu Saarelainen Känkkäälä täyttää teollisuustonttien tarvetta Nurmeksessa.

Nurmeslaiset ja valtimolaiset yritykset suhtautuvat tulevaisuuteen positiivisesti. Pielisen Karjalan kehittämiskeskuksen toimitusjohtajan Minna Heikkisen mukaan yritykset aikovat palkata yhteensä 80 uutta työntekijää. Investointeja yritykset tekevät 6,5 miljoonan euron edestä.

Lieksan bioöljylaitoksen rahoituksen varmistuminen on Heikkisen mielestä hieno asia koko Pielisen Karjalalle, vaikka alkuun Green Fuel Nordic oy:n laitoshanke nähtiin myös kilpailevana hankkeena Nurmekseen suunnitellulle biohiiltämölle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Voi olla, että Pielisen Karjala näyttää ulospäin houkuttelevammalta yritysten sijoittumisen kannalta, kun iso tuotantolaitos syntyy Lieksaan, Heikkinen sanoo.

Nurmekseen ei odotettua biohiiltämöä ole noussut, vaikka Känkkäälään on rakennettu teollisuusalue biohiiltämöä silmällä pitäen. Heikkisen mukaan kaupungin investoinnit uuteen teollisuusalueeseen eivät kuitenkaan ole menneet hukkaan, vaikka biohiiltämöä ei Känkkäälään rakennettaisikaan. Alueelle sijoittuneet yritykset ovat nurmeslaisia yrityksiä.

– Känkkäälän alue luo kasvualustan täällä jo toimiville yrityksille. Uusia teollisuustontteja olisi joka tapauksessa tarvittu, Heikkinen sanoo.

Kiinalaisen sijoitusrahaston investoinnit Känkkäälään eivät ainakaan vielä ole toteutuneet.

– Itse näen, että se on vaikea tie. Investointien toteutuminen alueelle on ehkä helpompaa muuta kautta. Alueen omat, jo toimivat yritykset ovat mielestäni ykkösasia, Heikkinen sanoo.

Hän pitää mahdollisena myös muualta tulevien uutta tilaa ja Känkkäälän terminaalin logistisia palveluja tarvitsevien yritysten sijoittumista Känkkäälää.

Kommentoi

Hae sivuilta