Julkaistu 
Anu Saarelainen

"Parempi vaihtoehto" – Nurmeksen ortodoksinen seurakunta liitetään Taipaleen seurakuntaan

Nurmeksen ortodoksinen seurakunta menee Taipaleen seurakunnan alle. Kuvassa on Nurmeksen seurakunnan virasto ja taustalla kirkko. Anu Saarelainen Nurmeksen ortodoksinen seurakunta menee Taipaleen seurakunnan alle. Kuvassa on Nurmeksen seurakunnan virasto ja taustalla kirkko.

Nurmeksen ortodoksinen seurakunta menettää itsenäisyytensä. Suomen ortodoksisen kirkon kirkollishallitus päätti tiistaina useiden seurakuntien yhdistämisestä. Nurmeksen seurakunnasta tulee Taipaleen seurakunnan kappeliseurakunta.

– Minusta tuntuu, että yhdistyminen Taipaleen seurakuntaan on parempi vaihtoehto kuin yhdistyminen Joensuun seurakuntaan, sanoo Nurmeksen ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Elias Huurinainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Taipaleen seurakunta toimii nykyään Liperin, Outokummun ja Polvijärven alueella, ja sen keskuspaikka on Viinijärvi. Jäseniä Taipaleen seurakunnassa on 1 650. Nurmeksen seurakunnassa jäseniä on noin tuhat.

Kirkollishallitus päätti, että uudet seurakunnat aloittavat toimintansa jo vuoden 2021 alussa. Yhdistymisaikataulu on Huurinaisen mukaan nopeampi kuin Nurmeksessa toivottiin.

Järjestelyt eivät kuitenkaan vielä pääty tähän. Seurakuntien yhdistymiseen tähtäävää valmistelua jatketaan uudistuksen voimaantulon jälkeen Nurmeksen ja Taipaleen seurakuntien liittämiseksi Joensuun seurakuntaan, samoin kuin Jyväskylän ja Saimaan seurakuntien liittämiseksi Kuopion seurakuntaan. Kirkollishallitus päättää asiasta viimeistään vuoden 2024 lopussa.

Kommentoi

Hae sivuilta