Julkaistu 
Marianne Haverinen

Bensaa ja dieseliä saa nyt Bomban satamasta

Bomban polttoaineenjakelupiste on vihdoin avautunut. Kuva on viime kesältä. Henri Jokela Bomban polttoaineenjakelupiste on vihdoin avautunut. Kuva on viime kesältä.

Bomban satamassa on nyt käytössä polttoaineenjakelupiste erityisesti veneilijöille ja moottorikelkkailijoille. Jakelupisteessä myydään dieseliä ja 98-oktaanista bensiiniä.

Jakelupiste otettiin käyttöön vasta helmikuun lopussa, kun sen oli tarkoitus valmistua jo viime kesänä. Kaupungin sähkötöitä johtava Ville Halonen kertoo, että ongelma oli laitteiston toimittajassa. Se toimitti viallisen tuotteen eikä saanut ongelmaa aiemmin korjattua.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Polttoaineenjakelupisteelle on sähköpuolella erilaisia viranomaisvaatimuksia ja varmennustarkastuksia. Kun havaitsimme puutteet, tiesimme, ettei jakelupiste mene läpi varmennustarkastuksesta ja pantiin peli seis, Halonen kertoo.

Laitteiston toimittaja kuitenkin lopulta korjasi puutteet, ja varmennustarkastus hyväksyttiin 25. helmikuuta. Samana päivänä kaupunki antoi Pohjois-Karjalan Osuuskaupalle (PKO) luvan aloittaa polttoainejakelun.

PKO:n jakeluasemapäällikkö Jari Jurvanen kertoo, ettei Bomban jakelupisteellä ole ollut vielä hirveästi käyttöä näin moottorikelkkakauden loppupuolella.

– Muutamia tankkaajia on käynyt. Ei ole ollut mitään hirveää ryysistä, hän toteaa.

– Lyhyeksi jäi kelkkailukausi, mutta täysimittainen veneilykausi on edessä. Tuleva kesä näyttää, minkä verran käyttöä sille saadaan. Aiempien kesien perusteella luontaista peruskysyntää on mukavasti, kommentoi Bomban hotellijohtaja Pasi Tolonen.

PKO on ottanut käyttöön kaksi muutakin polttoaineenjakelupistettä Pielisellä, Lieksassa ja Kolilla.

 

Kommentoi

Hae sivuilta