Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Henry Määtälle hyvä äänisaalis

Henry Määttä piti vaalivalvojaisia vaaliltuvallaan eli entisessä taksikopissa. Anu Saarelainen Henry Määttä piti vaalivalvojaisia vaaliltuvallaan eli entisessä taksikopissa.

Kristillisdemokraattien suosio on kaksinkertaistunut Nurmeksessa, sillä Henry Määttä keräsi eduskuntavaaleissa kotipaikkakunnaltaan ääniä yli puoluerajojen. Edellisessä vaaleissa kristillisdemokraattien kannatus oli Nurmeksessa 7,1 prosenttia, nyt se on peräti 14,1 prosenttia. Nurmes oli äänten laskennan ollessa vielä kesken Suomen seitsemänneksi kristillisdemokraattisin kunta.

Määtän entisellä kotipaikkakunnalla Valtimolla kristillisdemokraattien kannatus nousi 10,9 prosenttiin. Sieltä Määttä sai 87 ääntä ja Nurmeksesta peräti 395. Yhteensä hänen äänisaaliinsa oli 617.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Aika uskomaton juttuhan tämän on, Määttä iloitsi vaalivalvojaisissaan.

Määtän äänisaalis ei kuitenkaan näytä yltävän kristillisdemokraattien varapaikalle, sillä puolueen lapinlahtelaisen puheenjohtajan Sari Essayahin jälkeen vaalipiirin kakkospaikkaa pitää Kikkis Mikkola. Kristillisdemokraatit ovat saamassa Savo-Karjalasta yhden paikan.

Nurmeksen muut kansanedustajaehdokkaat Mikko Meriläinen (kok.) ja Jukka Mikkonen (sin.) ovat jäämässä kauas kansanedustajan paikasta. Meriläinen keräsi 361 ääntä ja Mikkonen 126.

Valtimolla suosituin puolue oli keskusta 35,6 prosentin ääniosuudella. Perussuomalaiset saivat valtimolaisten äänistä 19,3 prosenttia ja SDP 18,2. Myös Nurmeksessa keskusta on suosituin puolue 25,8 prosentilla. Seuraavaksi suosituin on SDP (20,6)  ja kolmanneksi perussuomalaiset (19).

Valtimolla äänestysaktiivisuus oli 63,5 prosenttia. Nurmeksessa aktiivisuus jäi 61,2 prosenttiin ja oli maakunnan huonoin. 

Lisätty 15.4. klo 8.11 Määtän, Meriläisen ja Mikkosen äänisaaliit ja korjattu Nurmeksen äänestysprosentti.

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta