Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Odotettu lopputulos – Yhdistymissopimus hyväksyttiin myös Nurmeksessa

Reeta Rönkkö (kesk.) toivoi toimivan yhteistyön jatkuvan uudessa kunnassa. Tuire Haverinen Reeta Rönkkö (kesk.) toivoi toimivan yhteistyön jatkuvan uudessa kunnassa.

Nurmeksen valtuusto teki tänään keskiviikkoiltana odotetun päätöksen ja hyväksyi Nurmeksen ja Valtimon yhdistymissopimuksen. Päätös tehtiin yksimielisesti noin 45 minuutin sopuisan keskustelun jälkeen.

Suurimman osan puheenvuoroista käyttivät valtuustoryhmien puheenjohtajat. Puheissa kiiteltiin neuvottelujen hyvää yhteishenkeä ja toivottiin toimivan yhteistyön jatkumista uudessa kunnassa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Olisi kiva nähdä, että saataisiin yhteinen Nurmes-ajattelu, Nurmes-puolue ja yläkarjalainen suunta, totesi keskustan ryhmäpuheenjohtaja Reeta Rönkkö.

Myös valtimolaisten huolta palveluiden katoamisesta ymmärrettiin ja haluttiin lievittää. Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Mikko Meriläisen mukaan Nurmes huolehtii edelleen kaikista.

Sosialidemokraattien ryhmäpuheenjohtajaa Jorma Pikkaraista huoletti valtimolaisten erilainen toimintakulttuuri, josta nähtiin esimerkkejä Valtimon valtuuston kokouksessa tiistaina.

– Se ei ollut parasta, homma ei näyttänyt jämäkältä, Pikkarainen totesi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Kämäräinen muistutti, että Nurmeksessakin on ollut värikkäitä kokouksia. Hän uskoi, että naapurin kulttuuri tuo pienen pikantin säväyksen.

– Omalla käyttäytymisellämme ja hyvinä neuvottelijoina rakennamme yhteistyön, hän totesi.

Lue Valtimon päätöksestä tästä.

Kommentoi

Hae sivuilta