Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

"Sydämeen koskevat kiitokset" – Veikko Huotarinen palkittiin Maakuntakirjailijat-mitalilla

Maakuntakirjailijat-mitalin ojensi Veikko Huotariselle (vas.) Suomen maakuntakirjailijoiden puheenjohtaja Kari Tahvanainen. Tuire Haverinen Maakuntakirjailijat-mitalin ojensi Veikko Huotariselle (vas.) Suomen maakuntakirjailijoiden puheenjohtaja Kari Tahvanainen.

Onnellinen hymynkare huulillaan nurmeslainen Veikko Huotarinen otti perjantaina vastaan kirjailijanuransa suurimman kunnianosoituksen tähän mennessä, Maakuntakirjailijat-mitalin. Mitalin ojensi hänelle kirjakauppa Sananhelinässä Suomen maakuntakirjailijoiden puheenjohtaja Kari Tahvanainen.

– Olen täysin hämmentynyt tästä kunnianosoituksesta. Voin vain sanoa kuin muutamille onnittelijoilleni, sydämeen koskevat kiitokset, Huotarinen totesi kiitospuheessaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Huotarinen piti mitalia merkittävänä tunnustuksena, jonka ansiosta hänen arvonsa kirjailijana nousee. Hän ei omien sanojensa mukaan osannut kuitenkaan ollenkaan arvata, että voisi saada mitalin.

– Ei missään tapauksessa. On niin paljon kirjailijoita, kärkkyjiä muitakin, hän sanoi.

Suomen maakuntakirjailijoiden Maakuntakirjailijat-mitalia on jaettu vuodesta 1991 lähtien. Vuosittain sen on saanut korkeintaan yksi tai kaksi yhdistyksen jäsentä tai muuta kirjallisuutta edistävää tahoa. Mitali on annettu muun muassa Kaari Utriolle, Veikko Huoviselle, Eeva Tikalle, Aki Hietalalle ja Martti Linnalle.

Kommentoi

Hae sivuilta