Julkaistu 
Anu Saarelainen

Kohti yhtä seurakuntaa – Valtimon ja Nurmeksen kirkkovaltuustot päättivät yhdistymisestä

Valtimon kirkkovaltuusto päätti yksimielisesti esittää Kirkkohallitukselle Valtimon seurakunnan liittämistä Nurmeksen seurakuntaan yhdistymissopimuksen mukaisesti. Kuvassa Valtimon kirkkovaltuuston puheenjohtaja Jarmo Turpeinen. Anu Saarelainen Valtimon kirkkovaltuusto päätti yksimielisesti esittää Kirkkohallitukselle Valtimon seurakunnan liittämistä Nurmeksen seurakuntaan yhdistymissopimuksen mukaisesti. Kuvassa Valtimon kirkkovaltuuston puheenjohtaja Jarmo Turpeinen.

– Tällä päätöksellä lakkautamme Valtimon seurakunnan, sanoi Valtimon kirkkovaltuuston puheenjohtaja Jarmo Turpeinen nuijiessaan pöytään seurakuntajakoa koskevan päätöksen.

Ylä-Karjalassa on ensi vuoden alussa vain yksi evankelisluterilainen seurakunta. Valtimon kirkkovaltuusto teki päätöksensä kokouksessaan torstaina yksimielisesti. Samana iltana pari tuntia myöhemmin kokoontui Nurmeksen kirkkovaltuusto, joka teki samansisältöisen päätöksen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Virallisesti sanottuna kirkkovaltuustot päättivät tehdä Kirkkohallitukselle aloitteen seurakuntajaon muuttamisesta eli Valtimon seurakunnan lakkauttamisesta ja liittämisestä Nurmeksen seurakuntaan. Käytännössä päätös tarkoittaa seurakuntien neuvotteleman yhdistymissopimuksen hyväksymistä.

– On syytä kiittää edellistä kirkkovaltuustoa siitä, että se on nämä neuvottelut aloittanut. Tällä sopimuksella seurakuntapalvelut jatkuvat täällä Valtimolla, kiitteli kirkkovaltuutettu Pertti Meriläinen.

Nurmeksen kirkkovaltuustolla oli ennen päätöksentekoa jo tieto siitä, että valtimolaiset olivat olleet yksimielisesti yhdistymissopimuksen takana.

Kirkkoherra Markus Kontiainen tähdensi, että liitoksen jälkeen on vain yksi seurakunta. Toisen seurakuntapastorin virkapaikka on Valtimo, mutta hän tekee työtehtäviä myös Nurmeksessa.

Valtuuston jäseniä huoletti, miten nurmeslaiset saadaan näin pian uudelleen innostumaan vaaleista. Viimeksi seurakuntavaalit pidettiin viime syksynä.

– Paikathan voivat jakautua valtimolaisten ehdokkaiden hyväksi, jos Valtimolla on äänestysprosentti 50 ja Nurmeksessa 5, sanoi valtuuston jäsen Hannu Mikkilä.

Uudessa seurakunnassa kirkkovaltuustopaikkoja on 23. Nykyisin Nurmeksen kirkkovaltuusto on 19-paikkainen ja Valtimon kirkkovaltuusto 15-paikkainen.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...