Julkaistu 
Risto Kuittinen

Viimeistä viedään – Nurmeksen kirjasto auki vielä muutaman päivän ajan

Lasten- ja nuortenosaston kirjastovirkailija Taina Matjuschi pakkaamassa cd-levyjä Nurmes-talolla. Risto Kuittinen Lasten- ja nuortenosaston kirjastovirkailija Taina Matjuschi pakkaamassa cd-levyjä Nurmes-talolla.

Nurmeksen kirjasto on viimeistä viikkoa avoinna, ja sitten kolme viikkoa kestävä muuttourakka Kauppatorin laidalle entisiin POP-pankin tiloihin pyörähtää käyntiin. Kirjasto toimii poikkeusjärjestelyin 3. kesäkuuta saakka.

– Lainaamaan pystyy ainoastaan kirjastoautosta, joka kiertää tavallisen aikataulunsa mukaan. Lisäksi auto päivystää Nurmes-talon alapihalla 1,5 tuntia tiistaisin ja perjantaisin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Silloin autossa on kaksi henkilöä töissä, ja autosta voi noutaa maakunnasta tulevat varaukset sekä lainata ja palauttaa aineistoa, kertoo kirjastotoimenjohtaja Kirsi Kärkkäinen.

Ainoa poikkeuksen poikkeus on perjantaina 17. toukokuuta, jolloin kirjastoauto on vaalikäytössä.

Kirjastoauton valikoima kattaa noin 5 000 nimikettä, ja sitä voidaan Kärkkäisen mukaan hienosäätää poikkeusaikana.

– Valikoima pysyy samana, mutta joitakin uusimpia sinne voidaan viedä lisäksi, hän sanoo.

Se tarkoittaa muun muassa sitä, että lehtisalin sulkeuduttua sanomalehdet eivät ole enää luettavissa.

– Sanomalehdille laitetaan kolmen viikon tilauskatkos. Autossa olevat aikakauslehdet ovat tavalliseen tapaansa lainattavissa, Kärkkäinen sanoo.

Kärkkäisen mukaan kirjaston muutto ei vaikuta esimerkiksi aineistojen laina-aikoihin tai palautukseen. Palautus onnistuu niin kirjastoautossa kuin Nurmes-talon julkisivussa olevan palautusluukun kautta.

– Lainat voi uusia kirjastoautossa, mutta myös puhelimitse ja Vaara-kirjastojen verkkosivujen kautta, Kärkkäinen kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta