Julkaistu    |  Päivitetty 
Risto Kuittinen

"Hiiohoi, hauskuuksia horisontissa" – Valtimolla puuhataan uutta baaria

Anne Härkin (oik.) avaa Valtimolle uuden kahvilabaarin. Etualalla maalaushommissa ollut tytär Hille Härkin Risto Kuittinen Anne Härkin (oik.) avaa Valtimolle uuden kahvilabaarin. Etualalla maalaushommissa ollut tytär Hille Härkin

Valtimon keskuskadulla kulkevat ovat huomanneet jotain erilaista katukuvassa. Entisen Ir-Muskan ikkunoista on raaputeltu tarrat pois ja sisältä loistaa valo. Jokainen ohikulkija kurkistaa ikkunasta, mitähän tuolla tapahtuu.

Sisällä on aloitettu remontti, jota valtimolainen Anne Härkin on ruvennut touhuamaan ostettuaan kiinteistön. Suunnitelmissa on avata baari, työnimeltään Osulan baari, ja palauttaa Valtimon kirkonkylälle ihmisten kaipaama yhteinen olohuone.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Pikavauhtia tehdyt kaupat huipentuvat kesäkuulle, kun remontti on toivon mukaan silloin valmis.

– Hiiohoi, hauskuuksia horisontissa. Kesäkuussa avataan, en minä voi kertoa mitään muuta. Vielä ovat hommat kesken, kun remontoidaan pintoja. Baarista tulee ihan eri näköinen kuin vanhasta, ja päästään tummista väreistä eroon, Härkin suunnittelee.

Anniskelun ja pubiruoan lisäksi Härkin kaavailee baariinsa tansseja. Alakerran saunatilatkin voisi olla hyvä kunnostaa yksityistilaisuuksia varten. Ennen kaikkea Härkin haluaa täyttää Seiskan jättämän aukon valtimolaisten sydämessä.

– Seiska suretti siinä mielessä, ettei ollut enää paikkaa ihmisten olla ja tavata toisiaan. En halua tästä sellaista paikkaa, että kauheessa kännissä ihmiset rökälehtää. Jäin kaipaamaan, että sai vielä iltasella Seiskassa käydä teen juomassa ja tavata muita ihmisiä, Härkin sanoo.

Härkkimellä on monta rautaa tulessa, sillä hän muun muassa ajaa koulukyytejä Valtimolla ja pyörittää tulevana kesänä lavatoimintaa niin Kajasteella kuin Liperissäkin. Onneksi apukäsiksi remonttiin ilmoittautui ensimmäisenä tytär Hille Härkin, jolla on kokemusta muun muassa maalarin ammatista.

– Olin jo ihan kauhuissani avaamisen kanssa. Onneksi Hille pääsi vapaalle maalaamaan ja katsomaan, mikä maali käy mihinkin, Anne Härkin huokaisee.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...