Julkaistu 
Pertti Meriläinen

Linduzet TV1:n aamulähetykseen – "Ei pahemmin jännitä"

Karjalankielisen muskariryhmän pojat aikovat käyttää esiintymismatkalla mustia laseja. Pertti Meriläinen Karjalankielisen muskariryhmän pojat aikovat käyttää esiintymismatkalla mustia laseja.

Yksitoistavuotias Niikus Karjalainen kuuluu valtimolaiseen Linduzet-muskariryhmään. Jos kaikki sujuu suunnitellusti, hän ja 12 muuta valtimolaista lasta esiintyvät keskiviikkona Yle TV1:n aamulähetyksessä.

– Telkkarissa esiintyminen ei pahemmin jännitä, Niikus arveli viimeisissä harjoituksissa ennen matkaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hän kertoi osaavansa karjalan kielen niin hyvin, että voisi neuvoa sanojen lausumisessa muitakin, mutta siihen ei hänen mukaansa ole ollut tarvetta.

Niikus on kuullut karjalan kieltä mummoltaan ja osallistui ennen kouluikää Nurmeksessa karjalankieliseen päiväkotiryhmään. Linduzissa hän on laulanut kolme vuotta.

– Kaveri suositteli mukaan, ja tässä ollaan, Niikus sanoi.

Tiistaina Linduzten päivä kuluu Helsingissä vapaan ohjelman merkeissä, mutta nukkumaan pitää mennä ajoissa, sillä keskiviikkona on herätys jo viideltä. Majapaikassa lapset pukeutuvat karjalaisasuihin, ja puoli kahdeksalta heidän on oltava Ylen tiloissa Uutiskadulla.

Suora lähetys alkaa kello 8.45. Siinä haastatellaan Suojärven Pitäjäseuran puheenjohtajaa Eila Jahnia, muskariryhmän opettajaa Raija Kokkolaa sekä yhtä tai kahta lasta. Linduzet esittää kaksi laulua, Kui siul lysti olloh ja Ängyrävängyrä.

Torstaina valtimolaiset vierailevat Karjalan liiton Karjalatalossa. Ensin puoliltapäivin Yle Radio Suomen toimittaja Iiris Arjanne jututtaa karjalan kielen osaajia ja harrastajia. Tässäkin tilaisuudessa lasten lauluja tallennetaan. Illalla he esiintyvät Suojärven Pitäjäseuran teeillassa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...