Julkaistu 
Henri Jokela

Jussi Makkonen elvyttää kamarimusiikkiperinnettä – "Sibeliuksen aikaan kotikonsertit olivat arkipäivää"

Jussi Makkonen tietää kokemuksesta, että kotikonsertti on hyvin intiimi tapahtuma. Jussi Makkosen kotialbumi Jussi Makkonen tietää kokemuksesta, että kotikonsertti on hyvin intiimi tapahtuma.

Kun sellisti Jussi Makkonen viime syksynä muutti Nurmekseen, hän sai uuden kotinsa tilaratkaisuista idean. Mitä, jos järjestäisikin kamarikonsertteja kotona?

– Kun tein muuttoa, tajusin uuden kodin olevan täydellinen kulttuurikäyttöön. Tilaa on paljon, ja maisemat ovat upeat, Makkonen sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Makkonen pani tuumasta toimeen Nurmeksen kulttuuripalveluiden kanssa, ja kulttuurikodin avajaiskonsertti järjestetään Makkosen kotitalossa lauantaina 18. toukokuuta. Makkonen esiintyy yhdessä pianisti Nazig Azezianin kanssa, ja vierailevana taiteilijana nähdään nurmeslainen kuvataiteilija Anssi Mikael Okkonen.

Sellisti naurahtaa, ettei oman kodin avaaminen konserttiyleisölle ole uusi juttu musiikin historiassa.

– Sibeliuksen ja hänen aikalaistensa aikaan salonki-, kartano ja kotikonsertit olivat arkipäivää. Sitähän kamarimusiikki alkujaan olikin, ja siitä nimitys kamarimusiikki. On upeaa elvyttää tätä perinnettä.

Musiikin lisäksi Makkonen nostaa esiin konsertin toisen ulottuvuuden, esiintyjien taustalla näkyvän Pielisen järvimaiseman.

– Pielinenkin on kulttuurijärvi. Haluan nostaa sen esiin, että taiteilijat ja yleisö voivat nauttia samalla luonnon kauneudesta ja kulttuurista. Tämä voisi lisätä kulttuurimatkailun mahdollisuuksia. Uskon, että tällaiselle on tilausta, Makkonen sanoo.

Avajaiskonsertin perusteella Makkonen on oikeassa. Konsertti on jo loppuunmyyty, ja esitys kiinnostaa ihmisiä aina ulkomaita myöten.

– Konserttivieraita on tulossa ympäri Suomea, kaukaisimmat vieraat tulevat Yhdysvalloista asti.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...