Julkaistu 
Henri Jokela

Nurmeslainen taiteilija sai Pohjois-Karjalan rahaston apurahan – "Taiteilijan työ on yksin puurtamista"

Maija Laurinen-Czinegelle myönnettiin apuraha. Taiteen lisäksi työn alla on väitöskirja. Pertti Meriläinen Maija Laurinen-Czinegelle myönnettiin apuraha. Taiteen lisäksi työn alla on väitöskirja.

Nurmeslainen taiteilija Maija Laurinen-Czinege on saanut Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahaston apurahan. Apurahan suuruus on 24 000 euroa, ja se on tarkoitettu vuodeksi taiteelliseen työskentelyyn.

– Nyt on turvattu työt vuodeksi. Taiteilijan toimeentulo ja apurahat ovat tiukassa, joten vuoden mittainen apuraha on hieno juttu, Laurinen-Czinege sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Apurahan saaminen tuo turvaa toimeentuloon, mutta se tuo myös rohkaisua taiteilijan työn jatkamiseen.

– Taiteilijan työ on yksin puurtamista. Kun tällaisia tulee, se on merkityksellistä. Se on eräänlainen tunnustus tai palaute, etten ole ihan väärillä jäljillä. Jos ei koskaan saa mitään palautetta, helposti ajattelee, että mitähän minä oikein olen tekemässä, Laurinen-Czinege miettii.

Apurahat jaettiin viikonloppuna Joensuussa. Asiamies Asko Saarelainen kertoo, että Eliel ja Ina Engelbergin rahaston apuraha jäi jakamatta, koska kaksi apurahan saamisen ehdot täyttänyttä hakijaa oli saanut toisaalta apurahan tälle vuodelle. Muita ehdot täyttäviä hakijoita ei ollut. Rahaston tarkoitus on tukea Nurmeksen ja Valtimon alueella asuvien nuorten opintoja.

Taiteilijan viime vuodet ovat olleet kiireisiä ja työn täyteisiä. Hän on valmistellut Helsingissä huomenna keskiviikkona alkavalle Art Fair Suomi -festivaalille taideinstallaation, ja puolentoista kuukauden kuluttua aukeaa yksityisnäyttely Kuopion Ars Liberassa. Taiteen lisäksi työtä on teettänyt väitöskirjan kirjoittaminen Slovakian taideakatemiaan.

– Väitös ja siihen liittyvä loppunäyttely ovat syksyllä Slovakiassa, Laurinen-Czinege kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta