Julkaistu 
Risto Kuittinen

"Meni kuin Strömsössä" – Nurmeksen Urheiluautoilijat menestyivät Kevätmyllyssä

Sami Vainionpää (oik.) taisteli Kevätmyllyn yleisen luokan A-finaalissa Lempäälän Urheiluautoilijoiden Santeri Kulmalaa vastaan. Arkistokuva: Kimmo Kirves Sami Vainionpää (oik.) taisteli Kevätmyllyn yleisen luokan A-finaalissa Lempäälän Urheiluautoilijoiden Santeri Kulmalaa vastaan.

Nurmeksen Urheiluautoilijoilla oli sunnuntaina ajetun jokamiesluokan Kevätmylly-kilpailujen jälkeen aihetta hymyyn. Sami Vainionpää ajoi yleisen luokan voittoon ja EVK-luokassa viidenneksi. Naisten luokassa NUA saalisti kaksoisvoiton, kun Sari Pekkarinen voitti ja Kati Kortelainen tuli toiseksi. Pekkarinen ajoi vielä senioriluokassa kolmanneksi.

– Jos joskus voi mennä hyvin, niin nyt meni. Kerrankin meni kuin Strömsössä, Vainionpää tiivistää Ylämyllyllä ajettujen kilpailujen annin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Vainionpää ja Pekkarinen jakoivat tuttuun tapaansa Fiat 133 -auton, joka oli koko talven kestäneen rakennusprojektin tulos.

– Liki itse tehty auto ja toimi yllättävän hyvin. Ei millään muotoa nopein auto, mutta hyvä tulos siitä huolimatta, Vainionpää kertoo.

Naisten luokan finaalissa Pekkarinen taisteli startissa Kuopion Urheiluautoilijoiden Outi Väätäisen kanssa.

– Outi yritti painaa minut sisäpenkkaan, mutta olin varautunut ja nojasin takaisin. Äkkiä olisi käynyt niin, että olisin ajanut penkkaan, Pekkarinen kertoo.

Tuolloin kolmantena tilannetta seurasi Kortelainen, joka hyötyi kärkikaksikon kahinoista ja ohitti Väätäisen.

– Ihan hyvin meni, pitää olla tosi tyytyväinen. Oli kiva ajaa Nurmeksen UA:lle kaksoisvoitto, Kortelainen naurahtaa.

Vaikka Fiat 133 menikin lopulta kaupaksi, ei Vainionpää tai Pekkarinen jäänyt sitä harmittelemaan. Voitot maistuivat niin makeilta.

– Voittaminen on hankalaa, koska siitä ei ole paljon kokemusta. Sitä vain ajatteli, että onko tämä edes totta, Vainionpää hekumoi.

Kommentoi

Hae sivuilta