Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Rasvakiista päätökseen Nurmeksessa – Oivariini ja kevytmaito pois valikoimista

Oivariinia ei ei saa enää syksyllä Nurmeksen päiväkodeissa tai kouluissa. Arkistokuva: Tuire Haverinen Oivariinia ei ei saa enää syksyllä Nurmeksen päiväkodeissa tai kouluissa.

Nurmeksen kaupunginhallitus on pannut pisteen päiväkotien ja koulujen Oivariini-kohulle. Kaupunginhallitus toteaa, että ruokalistoihin liittyvä päätösvalta kuuluu hallintosäännön mukaan kaupungin ruokapalvelupäällikölle.

– Oivariini ja kevytmaito poistuvat valikoimista syksyllä, sanoo ruokapalvelupäällikkö Maarit Hoffrén.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Oivariini ja kevytmaito ehdittiin jo kertaalleen poistaa koulu- ja päiväkotiruokailusta, mutta ne palautettiin valikoimiin takaisin asiasta syntyneen kohun vuoksi.

Kiista leivän päälle levitettävistä rasvoista alkoi syksyllä, kun kaupungin silloinen ruokapalvelupäällikkö poisti ruokasuositusten mukaisesti koulujen ja päiväkotien valikoimasta Oivariinin ja kevytmaidon. Kaupungin hyvinvointisuunnitelmassa linjataan, että kouluruokailussa käytetään Valtion ravitsemuskeskuksen kouluruokasuosituksia.

Oivariinin palauttamisesta jättivät aloitteen sekä vanhempien edustajat että osa kaupunginvaltuutetuista. Valtuustoaloitteen allekirjoitti 22 valtuutettua. Siinä vaadittiin Oivariinin ja kevytmaidon palauttamista kouluihin toistaiseksi ja rakentavan yhteistyön aloittamista.

Kaupunki pyysi asiasta Siun soten ravitsemusterapeuttien lausuntoa. Ravitsemusterapeuttien mukaan margariinit ovat turvallisia elintarvikkeita, mutta niistä on liikkeellä väärää tietoa.

Aloitteiden seurauksena kaupunkiin on perustettu ravitsemustyöryhmä, joka on kokoontunut tänä keväänä yhden kerran. Varsinainen toiminta käynnistyy syyslukukauden alkaessa. Työryhmissä on ruokapalvelujen, oppilaiden ja vanhempien edustus. Lisäksi siihen kuuluvat koulujen rehtorit ja varhaiskasvatuksen aluejohtajat.

Kommentoi

Hae sivuilta