Julkaistu 
Marianne Haverinen

Esitys: Valtimon kirjasto Kuntalaisten taloon – "Saadaan talolle oikeasti käyttöä"

Kuvassa Valtimon kirjaston julkisivua vuodelta 2017. Arkistokuva: Pertti Meriläinen Kuvassa Valtimon kirjaston julkisivua vuodelta 2017.

Valtimon tekninen johtaja Ari Jaaranen esittää yhdistymishallitukselle Valtimon kirjaston siirtämistä Kuntalaisten talolle. Asia on käytettävä yhdistymishallituksen kautta, koska valtuusto jätti talousarviokokouksessa auki kirjaston sijoituspaikan ja siten myös investoinnin suuruuden.

Toisena vaihtoehtona olisi korjata vanha kirjastotalo. Remontin kustannusarvio on 1,2 miljoonaa euroa, kun taas kirjaston siirtäminen maksaisi puolet vähemmän.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdistymishallitus antaa asiasta lausunnon Valtimon kunnanhallitukselle, josta asia etenee vielä valtuuston päätettäväksi.

Jaarasen mukaan Kuntalaisten talosta on suunniteltu monitoimitaloa, jossa olisi kirjaston lisäksi kokoustiloja, aulatiloja, kahvio ja nuokkari.

– Kuntaliitostilanteessa saadaan talolle oikeasti käyttöä, ja kiinteistön käyttöaste kasvaa, Jaaranen perustelee.

Jaaranen toteaa, että kovin pitkälle meneviä suunnitelmia ei ole tehty, koska päätösten puuttuessa suunnitelmat ovat olleet jumissa. Koko hankkeen hintalappu voi vielä korottua, jos samassa yhteydessä päädytään tekemään muutoksia kahvioon ja kokoustiloihin.

Jaarasen mukaan kirjasto nivoutuu osaksi kohtaamispaikka-hanketta, jossa Kuntalaisten talosta leivotaan koko kansan kohtaamispaikkaa. Toisaalta kohtaamistiloja vapautuisi kirjaston siirtyessä nykyisestä kirjastotalosta.

– Kirjastotalon elinkaarta saisi vielä jatkettua pienemmillä korjauksilla. Siellä voisi olla kaikenlaisia kokoontumis- ja harrastetiloja, kun se on sopivasti koulukeskuksen ja liikuntapaikkojen yhteydessä. Yhdistykset voisivat keksiä käyttöä.

Kommentoi

Hae sivuilta