Julkaistu 
Henri Jokela

Känkkäälään EU-rahaa – Rakennuslistalla kääntymiskaista, hulevesialtaita ja Biokadun jatke

Känkkäälän jatkokehittäminen voi alkaa jo tämän vuoden puolella, jos suunnitelmat valmistuvat. Henri Jokela Känkkäälän jatkokehittäminen voi alkaa jo tämän vuoden puolella, jos suunnitelmat valmistuvat.

Nurmeksen vihreän teollisuuden alueen, Känkkäälän, jatkokehittäminen sai sinettinsä viime viikolla. Maakunnan yhteistyöryhmä MYR päätti kokouksessaan puoltaa 615 000 euron EU-rahoitushakemusta Känkkäälän jatkokehittämiseen.

Rahoituksen turvin Pitkänmäentien risteykseen rakennetaan kääntymiskaista, Biokatua jatketaan ja kaavailtujen biopolttoainetehtaan sekä sahan tonteille rakennetaan hulevesialtaita. Samalla aloitetaan monipolttoainetankkausaseman suunnittelu. Tankkausasemalla on tarkoitus voida tankata ajoneuvoihin biokaasua ja -dieseliä ja ladata sähköautoja.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi on tyytyväinen yhteistyöryhmän puoltavaan päätökseen. Hän kertoo, että asia menee vielä maakuntahallituksen käsiteltäväksi, jossa rahoituksesta tehdään virallinen päätös.

– Rahaa tullaan kyllä saamaan, ja olin nyt saatuun päätökseen luottavainen. Töitä on tarkoitus tehdä vuoden 2020 ja 2021 aikana. Työt voidaan aloittaa jo tämänkin vuoden puolella, jos suunnitelmat ehditään saamaan valmiiksi. Tämä on erittäin hyvä asia, Saatsi sanoo.

Hän kertoo kääntymiskaistan rakentamisen Pitkämäentien ja Kuopiontien risteykseen olevan rakennuslistalla ensimmäisenä. Sen jälkeen tulevat hulevesialtaat sekä Biokadun jatke.

Vihreän teollisuuden alueelle on nyt investoitu noin 12 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Hae sivuilta