Julkaistu 
Tuire Haverinen

Ylä-Karjalan kummiluokan ensimmäinen kouluvuosi on sujunut hienosti

Ylä-Karjalan kummiluokkalaiset pääsevät kohta kesälaitumille. Tuire Haverinen Ylä-Karjalan kummiluokkalaiset pääsevät kohta kesälaitumille.

Ylä-Karjalan kummiluokka, Valtimon ensimmäinen luokka, odottaa jo innolla kohta alkavaa kesälomaa. Monella on suunnitelmissa käydä loman aikana Powerparkissa Alahärmässä. Matias Sormunen taas on suuntaamassa sisäaktiviteettipuisto Superparkiin.

– Käydään laitteissa ja ostetaan hattaraa. Powerparkissa myydään näin isoja palloja, näyttää Liinu Puumalainen käsillään isoa hattarapilveä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Muutama pojista aikoo hankkia metsästyskortin. Oskari Tamio kertoo, että heille ollaan ostamassa trampoliinia. Lisäksi hän odottaa, että pääsee pelaamaan pleikkarilla kesällä.

– Me mennään Tampereelle, Helsinkiin ja laivalla Ruotsiin, Nelli Nyman kertoo kesälomasuunnitelmistaan.

Uimassa moni on jo käynyt, ja kuulemma vesi on ollut ihan lämmintä. Lisäksi kesään kuuluu luonnollisesti jäätelön syönti. Kummiluokan lempimakuja ovat ainakin suklaa, mansikka ja kinuskitoffee.

Ensimmäinen kouluvuosi on sujunut oppilailla hyvin. Luku- ja kirjoitustaito ovat karttuneet, tosin osa osasi lukea jo ennen ekaa luokkaa ja muutama jo ennen esikouluakin. Lisäksi oppitunneilla on opiskeltu matematiikkaa ja puhuttu pöllöistä sekä piirretty pöllöjä ja kettuja.

– Pöllöt ovat sellaisia isosilmäisiä hyypiöitä, Oskari Tamio kertoo.

Nelli Nymanin mielestä matematiikka on parasta ja erityisesti siinä väritystehtävät.

– Voi värittää palloja, että miten paljon tulee, hän sanoo.

Toiseksi viimeisellä kouluviikolla on käyty myös koko päivän retkellä, jossa otettiin kuvia kevään merkeistä, paistettiin makkaraa ja juotiin mehua. Liinu Puumalainen kertoo, että hän ja Miina Korhonen rakensivat myös majan poikien kanssa.

– Laitettiin puita pystyyn ja keppejä majan päälle.

Kommentoi

Hae sivuilta