Julkaistu 
Anu Saarelainen

Nurmeksen uuden vuokrakerrostalon rakentaminen sai sinettinsä – "Kymmenen vuotta tätä asiaa on jo väännetty"

Uuden vuokratalon tontti on jo aidattu rakennustöitä varten. Anu Saarelainen Uuden vuokratalon tontti on jo aidattu rakennustöitä varten.

Vuokrakerrostalon rakentaminen Kirkkokadun varteen niin sanotulle vanhan sairaalan tontille alkaa. Kiinteistö oy Nurmeksen Vuokratalot eli kaupungin omistama vuokrataloyhtiö sai viime viikolla järjestettyä Yhteisöpiha-hankkeelleen 2,5 miljoonan euron rahoituksen.

– Tasan kymmenen vuotta tätä asiaa on jo väännetty. Nyt se vihdoin toteutuu, iloitsee vuokrataloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Hurskainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hurskainen ihmettelee sitä, että valtiontakausta ei ruuhka-Suomen ulkopuolen asuntokohteisiin juuri myönnetä. Siksi hankkeeseen tarvittiin kaupungintakaus. Kaupunginhallitus näytti asialle vihreää valoa pari viikkoa sitten ja sen jälkeen päätöksiä tehtiin nopeasti.

Eri tahot tekivät toisiinsa sidoksissa olevia ja toisistaan riippuvia päätöksiä. Tiistaina vuokrataloyhtiön hallitus päätti hyväksyä Kuntarahoitus oyj:ltä saamansa lainatarjouksen. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA päätti korkotuen antamisesta sillä ehdolla, että kaupunki antaa lainalle takauksen. Kaupunginhallitus piti pikakokouksen vielä keskiviikkona ennen kaupunginvaltuuston kokousta ja teki valtuustolle tarkennetun esityksensä takauksen myöntämisestä.

Rakentaminen sai sinettinsä, kun kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti sataprosenttisen takauksen myöntämisestä vuokratalohankkeelle. Lainan määrä on 2,5 miljoonaa euroa. Luottoaika on 41 vuotta. Tällä hetkellä korko on niin matala, että käytännössä ARA ei korkotukea maksa.

– Nyt tuki on siis nimellinen, mutta tilanne ehtii 41 vuoden aikana muuttua, Hurskainen sanoo.

Talon on määrä valmistua ensi vuoden maaliskuussa Pikku-Kaarlen päiväkodin viereen. Kolmikerroksiseen puukerrostaloon tulee 19 vuokra-asuntoa, joista kaksioita on kymmenen ja yksiöitä yhdeksän.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...