Julkaistu 
Hanna Laukkanen

"Tää oli aivan special kokemus" – Madventures vieraili Valtimolla

Madventures Suomi -sarjan kuvausryhmä poseerasi Puukarin pysäkin emännän Anni Korhosen (toinen oikealta) kanssa kuvauspäivän päätteeksi. Hanna Laukkanen Madventures Suomi -sarjan kuvausryhmä poseerasi Puukarin pysäkin emännän Anni Korhosen (toinen oikealta) kanssa kuvauspäivän päätteeksi.

Toimittaja Riku Rantala ja televisio-tuottaja Tuomas ”Tunna” Milonoff tekivät kolme päivää Madventures Suomi -sarjaa Valtimolla. Sarjan teemoja ovat suomalaiset heimot ja suomalaisten erilaiset identiteetit.

Ilmastonmuutoksen torjuminen on Rantalalle ja Milonoffille tärkeä asia, ja siksi he haluavat kannustaa suomalaisia lähimatkailemaan Suomessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Milonoff sanoo, että matkat eri puolella Suomea ovat olleet silmiä avaavia, ja he ovat erottaneet erikoisen tavallisuudesta. Miehiltä on usein kysytty, mikä on ollut hienoin kokemus matkailussa.

– Se on hetki, kun tulee Suomeen ja tajuaa, miten poikkeuksellinen valtio tänne on pystytty rakentamaan. Kun kehitysmaissa kertoo Suomesta, ei ne usko, että se on totta. Tämä on satumaa, Milonoff sanoo.

Valtimo valikoitui kuvauskohteeksi vinkin avulla. Kun sosiaalisessa mediassa julkaistiin tieto Madventures Suomi -sarjasta, yleisö lähetti tuhat viestiä paikoista, joissa kannattaisi käydä. Riku Rantala ja Tuomas Milonoff lukivat kaikki viestit läpi, ja Valtimon Omavaraopisto nousi esiin muiden joukosta. Kuvauspäivien jälkeen Milonoff kertoo Omavaraopiston Lasse Nordlundin ja Maria Dorffin olevan loistava esimerkki siitä, että omavaraisuus ei ole ahdistavaa, vaan hyvän meiningin toimintaa.

– Lasse, Maria ja lapset ovat osoitus siitä, mihin kaikkeen ihmeelliseen ihminen pystyy, kun on paloa työhön, hän sanoo.

Madventures Suomi -kuvausryhmä istui iltaa Majatalo Puukarin Pysäkillä kuvattuaan jakson Valtimolla.

– Ei tiedetty, että kun tupsahtaa tän mäen ylös, täällä on hyvä meininki, Riku Rantala sanoi illallisella.

Lähiruuasta valmistettu karjalainen illallinen teki suuren vaikutuksen ryhmään.

– Tää oli aivan special kokemus, Milonoff sanoi Puukarissa.

Rantala puolestaan purki kokemuksensa sanoiksi Helsingin Sanomien kolumnissaan.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Se, että muuttaa korona-aikana uuteen kaupunkiin, ei omien kokemuksieni mukaan estä uusien tuttavuuksien löytämistä. Ongelma on pikemminkin siinä, ett...
Karjalaisen Hän kävi täällä –palstalla muisteltiin viime viikon lopulla saippuasarja Kauniiden ja rohkeiden henkilön Carolinen (Joanna Johnson) vierai...
Pöö, osa teistä saattaakin muistaa minut. Suurin osa taas ei. Viime kuukausien työ- sekä armeijakiireiden takia paperille rustailu on jäänyt vähemmäks...