Julkaistu 
Anu Saarelainen

Nurmeksen ja Valtimon kuntaliitos varmistui

Nurmeksen vaakunasta tulee myös uuden yhdistyneen kunnan vaakuna. Marko Puumalainen Nurmeksen vaakunasta tulee myös uuden yhdistyneen kunnan vaakuna.

Valtioneuvosto päätti yleisistunnossaan torstaina Nurmeksen kaupungin ja Valtimon kunnan yhdistymisestä. Kuntaliitos tapahtuu vuoden 2020 alussa, ja kunnat yhdistyvät Nurmeksen kaupungiksi. Esityksen kuntien yhdistämisestä tekivät Nurmeksen kaupunki ja Valtimon kunta.
Valtioneuvoston päätöksellä syntyy heti myös uuden kunnan valtuusto eli Nurmeksen kaupunginvaltuusto ja Valtimon kunnanvaltuusto yhdistyvät uuden Nurmeksen valtuustoksi, johon tulee yhteensä 52 jäsentä. Tämä valtuusto kokoontuu ensimmäisen kerran elokuussa.
Valtionvarainministeriön neuvottelevan virkamiehen Anu Hernesmaan mukaan Nurmeksen ja Valtimon kuntaliitospäätös on ainoa laatuaan Suomessa tänä vuonna.
Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi pitää kuntien yhdistymispäätöstä uuden luottamuksen aikakauden alkuna Pohjois-Karjalassa. Hänen mukaansa kuntaliitoksen kautta syntyy entistä vahvempi ja suurempi Nurmeksen kaupunki, joka uskoo tulevaisuuteen, satsaa kehittämiseen ja huolehtii kaikista kuntalaisistaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta