Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Pronssi kirkastui – Nurmeksen Kyykkäseura voitti SM-kultaa

SM-kisojen voittopokaali saatiin jälleen Nurmekseen. Kuvassa ovat joukkueessa pelanneet Marko Peiponen (vas.), Rauli Peiponen, Mika Peiponen ja Ari Kautto. Anu Kautto SM-kisojen voittopokaali saatiin jälleen Nurmekseen. Kuvassa ovat joukkueessa pelanneet Marko Peiponen (vas.), Rauli Peiponen, Mika Peiponen ja Ari Kautto.

Nurmeksen Kyykkäseura juhli viime viikonloppuna jälleen suomenmestaruutta miesten joukkuekilpailussa. Edellisen kerran joukkue otti kultaa kisassa toissavuonna ja on muutenkin ollut 2010-luvulla aina mukana kärkikahinoissa.

– Viime vuonna jäimme pronssille, mutta nyt nousimme takaisin voittokamppailuun. Hyvältähän voitto tuntuu, ja voittamaanhan sitä aina lähdetään, toteaa joukkueessa pelaava Marko Peiponen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Peiposen lisäksi joukkueessa pelasivat Mika Peiponen, Rauli Peiponen ja Ari Kautto. Porukka on ehtinyt hitsautua hyvin yhteen, sillä samalla kokoonpanolla on kisattu joukkuekisoissa jo neljä vuotta, minkä myötä myös roolitukset otteluissa on nopeasti sovittu.

SM-kisat käytiin lauantaina Janakkalassa Karjalaisten kesäjuhlien yhteydessä. Miesten joukkuekisaan osallistui yhteensä 16 joukkuetta.

– Meillä oli aika tasaista hyvää peliä koko ajan. Monesti toinen puolikas oli vielä parempi kuin ensimmäinen, mikä yleensä ratkaisee pelin, Marko Peiponen kertoo.

– Veimme alkulohkon 30 pisteellä. Puolivärierässä vastaan tuli Kylmäkosken Kyykän joukkue, jota johtaa yksi Suomen parhaimmista kyykkäpelaajista, Veli-Pekka Ehoniemi. Kylmäkosken voitimme 12 pisteellä, Marko Peiponen kertoo.

Välierässä Nurmesta vastaan asteli Tammer Kyykän ykkösjoukkue, jonka nurmeslaiset voittivat reilusti yli kymmenellä pisteellä. Finaalissa kohdakkain asettuivat Nurmes ja jo alkulohkossa kohdattu Ruoveden Karjalaisseura.

– Ensimmäisellä puolikkaalla oli vain kahden pisteen ero, mutta voitimme loppuottelun kuitenkin kymmenellä pisteellä, Peiponen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta