Julkaistu 
Aki Kinnunen

Lupsakkaa menoa Karhujärven ympäriajossa: mukana terapiatraktori, pyöräilijöitä ja motoristeja

Puolitoistavuotias Santeri Kämäräinen terapiatraktorin puikoissa. Aki Kinnunen Puolitoistavuotias Santeri Kämäräinen terapiatraktorin puikoissa.

Kuusitoista kilometriä porukalla polkupyörillä ja jos minkälaisella moottorivoimalla. Sellainen tapahtuma oli viime lauantainen Karhujärven ympäriajo.

Järvi kierrettiin johdettuina ryhminä leppoisasti ilman kilpailuhenkeä. Lupsakasta yhdessäolosta oli kertynyt nauttimaan lähes kaksikymmentä polkupyöräilijää ja puolenkymmentä motoristia moottoripyörin, mopoin ja traktorein.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lähtöpaikkana, maalina ja tapahtumakeskuksena oli Karhunpään kylätalo, josta käsin käytiin Nurmeksen puolella Jokikylässä kääntymässä.

Ensimmäisenä maaliin kurvasi komeasti IC-moottoripyörällään Pekka Tapaninen. Tapanisen entisaikain museovehkeessä on 350 kuutiota, ja se on vanhaan malliin kaksitahtinen. Kun öljy on neliprosenttisena seoksena bensan seassa, se tietää liian hitaassa ajossa tulpanvaihtotöitä, niin kyseisessä ympäriajossakin.

– Kerran jouduin matkalla tulpan vaihtamaan, muuten meni oikein mukavasti, Tapaninen sanoi.

Keijo Turusen Fordson Super Major, vuosimallia 1963, on juuri sopiva ajopeli tällaisiin kylähupailuihin.

– Sellainen terapiatraktorihan tämä on, aina pientä laittamista, Turunen kuvaili.

Ilona Seppänen Sotkamosta luonnehti itseään hame- ja korkokenkäpyöräilijäksi, joten Karhujärven ympäriajo oli juuri kuin häntä varten ideoitu.

– 16 kilometriä ei ollenkaan väsyttänyt, mitä nyt Kuoppamäki meinasi ottaa yliotteen, hän totesi.

Musiikkinautinnosta huolehti karhunpääläisistä kokoonpantu kyläbändi, joka ristittiin tapahtumassa Karhuryhmäksi. Sitä johti Kuoppa-Urkkina ehkä paremmin tunnettu kylätrubaduuri Urho Nevalainen, joka oli ideoinut koko tapahtuman.

– Jos kerran järjestetään Päijänteen ympäriajot, miksei samaa voisi soveltaa Karhujärvellekin, hän kertoo idean alkusynnystä.

 

Kommentoi

Hae sivuilta