Julkaistu 
Milena Sopanen

Nurmeslainen Henna Hara kolmanneksi metsäaiheisessa kirjoituskilpailussa – "Metsä on minulle tärkeä asia"

Kirjoittamisen rinnalla kulkee usein lukuharrastus, mikä on totta myös Henna Haran kohdalla. Milena Sopanen Kirjoittamisen rinnalla kulkee usein lukuharrastus, mikä on totta myös Henna Haran kohdalla.

Nurmeslainen Henna Hara tuli kolmanneksi nuorten sarjassa valtakunnallisessa Metsä-kirjoituskilpailussa, jota tuomaroi Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri. Tulokset julkistettiin viime lauantaina Outopia-tapahtumassa, joka on Ukrin ja Outokummun taideyhdistyksen yhteinen kesätapahtuma.

Haran kirjoittamassa tarinassa on vahva ”me vastaan ne” -asettelu eri henkilöhahmojen välillä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Siinä on kaksi perhettä, joista toinen asuu metsässä hirsipirtissä ja uskoo suomalaisen mytologian jumaliin, kuten Tapioon ja Ukkoon. Toinen perhe taas elää modernia, urbaania elämää ja tulee ihmetellen tarkkailemaan metsässä asuvien elämää, hän kuvailee.

Tarinassa metsäperheen uskomukset eivät periydy sukupolvelta toiselle. Nuoremmat polvet eivät enää elä vanhempiensa opettaman perinteen mukaisesti.

Hara sanoo, että teksti ei ole millään tapaa omaelämäkerrallinen, mutta kertoo häntä itseään kiinnostavista asioista.

– Metsä on minulle tärkeä asia. Olen aina pitänyt metsässä liikkumisesta ja sen rauhasta ja olen myös valokuvannut metsää paljon.

Tällä hetkellä Hara on kesälomalla. Kiireiden täyttämän ylioppilaskevään lomassa kolmanneksi sijoittuminen tuli positiivisena yllätyksenä.

– Kirjoitin tarinani huhti- ja toukokuun aikana. Välillä kilpailuun lähettämäni teksti ja mahdollinen sijoittumiseni kävivät mielessä, mutta minulla oli niin paljon muuta tekemistä, että melko vähän ehdin sitä ajatella.

Hän toivoo, että koulussa kannustettaisiin kirjoittamisharrastukseen enemmän kuin nyt.

– En ole kovin montaa muuta täällä tavannut, joka myös kirjoittaisi vapaa-ajalla, hän toteaa.

Kommentoi

Hae sivuilta