Julkaistu 
Tuire Haverinen

Juhannuskokot jäävät todennäköisesti polttamatta Ylä-Karjalassa

Perinteisten juhannuskokkojen tilalle joudutaan todennäköisesti tänä vuonna keksimään uutta ohjelmaa. Kuva on Bomban kokolta vuodelta 2015. Matti Häkkinen Perinteisten juhannuskokkojen tilalle joudutaan todennäköisesti tänä vuonna keksimään uutta ohjelmaa. Kuva on Bomban kokolta vuodelta 2015.

Ylä-Karjalassa ei todennäköisesti päästä tänä vuonna polttamaan kokkoja juhannuksena. Ilmatieteen laitos antoi viime viikolla metsäpalovaroituksen, joka oli torstaiaamun tiedon mukaan voimassa ainakin perjantaihin aamukolmeen asti.

– En usko, että metsäpalovaroitus poistuu juhannukseksi. Luonto on nyt älyttömän kuiva, ja sateet ovat olleet lähinnä paikallisia sadekuuroja. Lisäksi tuuli ja paahtava aurinko kuivattavat maan nopeasti. Luulen, että kokot jäävät nyt polttamatta, totesi Nurmeksen paloaseman vs. asemamestari Janne Pelo keskiviikkona.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Metsäpalovaroituksen aikaan ei saa sytyttää avotulta. Avotulella tarkoitetaan nuotion lisäksi muuta vastaavaa tulen käyttöä, josta tulen on mahdollista päästä irti maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi. Esimerkiksi kertakäyttögrillien käyttö on kielletty metsäpalovaroituksen aikana.

Kommentoi

Hae sivuilta