Julkaistu 
Heikki Rissanen

Nurmeksen nuorin "yrittäjä" matobisnekseen – "Menevät karkuun vikkelästi"

Minka Immonen kasvattaa ottavaisia onkimatoja. Heikki Rissanen Minka Immonen kasvattaa ottavaisia onkimatoja.

Nurmeksen nuorin "yrittäjä", kolmevuotias Minka Immonen istuu kotinsa etupihalla Nurmeksen Lehtovaarassa edessään lähes itsensä mittainen, muhevalla ruokamullalla täytetty muovinen laatikko. Tyttö tarttuu pieneen hiekkalapioon, ei suinkaan muovatakseen multakakkuja vaan kaivaakseen kursailematta pintaa syvemmälle matojen valtakuntaan asti. Pian lapiossa luikertelee muhkeita matoja, yrityksen liikepääomaa. 

– Näitä on kiva hoitaa. Menevät karkuun vikkelästi, Minka naurahtaa, kun kasvatusastiaan pudonnut mato kiemurtelee mullan suojiin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Myyntiin kasvatettavilla madoilla on selkeä tavoite, kerätä reissurahaa loppukesän Helsingin matkaan. Korkeasaaren lisäksi käyntikohteena on Linnanmäki.

Minka aloitti matobisneksen äitinsä Outi Parviaisen avustamana muutama viikko sitten. Työnjako kaksikolla on, että äiti kaivaa ja möyhentää kovaa maata, Minka puolestaan bongaa madot mullasta ja pistää ne purkkiin. Kotona madot laitetaan kasvatuslaatikkoon, jonka huoltaminen ja matojen ruokkiminen on Minkan hommia.

Eivätkö madot sitten yhtään pelota pientä hoitajaa?

– Ei ne pelota. Äitiä taitaa vähän pelottaa, tyttö naurahtaa ja asettelee matoja lapion kärkeen näytille ja kuvattavaksi.

Minkan Matomarketin madot ovat käytännössä testattuja ja hyväksi havaittuja onkimatoja. Madot olivat testissä Nurmeksen Kalamiesten lasten onkitapahtumassa, missä ne näyttivät toimivuutensa.

– Kalamiehet kehuivat matoja sopivan kokoisiksi, ja saalista oli tullut hyvin, pienen yrittäjän äiti toteaa.

Aikooko Minka aikuisena liikealalle, kenties kauppiaaksi?

– Eläintenhoitajaksi, tyttö heläyttää itsevarmana ja kaivaa multapeittoa kasvatuslaatikkoon pudonneen madon päälle.

Kommentoi

Hae sivuilta