Julkaistu 
Heikki Rissanen

Kohu yliampuvaa – Nahkimon uimapaikasta otettiin uudet näytteet

Jos näyte otettaisiin nyt, tulos olisi jo varsin toisenlainen, Marko Sahioja arvioi tuulisella Nahkimon rannalla keskiviikkona. Heikki Rissanen Jos näyte otettaisiin nyt, tulos olisi jo varsin toisenlainen, Marko Sahioja arvioi tuulisella Nahkimon rannalla keskiviikkona.

Juhannusviikolla Nurmesjärven Nahkimon uimapaikan vesinäytteiden ennakkotiedot nostattivat kohun netin keskustelupalstoilla. Keskustelu sai alkunsa Nurmeksen kaupungin nettisivuilla olleesta tiedotteesta, joka jaettiin myös kaupungin Facebook-sivulle. Tiedotteen mukaan rantaveden bakteeriarvot olivat huolestuttavan korkeita, eikä rantaa suositeltu ihmisten uimapaikaksi.

– Ranta on ollut iät ja ajat yleinen uimaranta. Rannalla ilmeni takavuosina paljon ilkivaltaa, ja kaupunki purki rannan rakenteita pois. Koiraihmisten toiveesta rannalle sallittiin pari vuotta sitten myös koirien uittaminen lähinnä pelastuskoirien harjoituspaikkana, taustoittaa tiedotteen laatinut, kaupungin vapaa-ajansihteeri Armi Laukkanen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tiedotteen pohjana oli Nurmeksen vs. terveystarkastaja Marko Sahiojan antama ennakkotieto, jonka mukaan veden bakteerimäärät olivat moninkertaiset sallittuihin rajoihin verrattuna. Yhtenä vaihtoehtona voi olla myös virhe laboratoriotuloksissa. Asian varmistamiseksi rannasta otettiin tällä viikolla uudet näytteet, joiden ennakkotieto tulee loppuviikosta.

Sahioja pitää asiasta noussutta kohua yliampuvana ja rauhoittelee vellovaa keskustelua.

– Rannalta, jossa eläinten uittaminen on sallittua, näytteiden otto on yleensä turhaa, sillä tulos voi olla mitä vain. Jo se, että koira on käynyt vedessä hetki ennen näytteenottoa, voi nostaa rajusti bakteeriarvoja. Eikä ranta täytä muiltakaan osin yleisen uimarannan kriteereitä.

Kommentoi

Hae sivuilta