Julkaistu 
Heikki Rissanen

Valtimolla avattiin kolmen museon kokonaisuus – Puukoulun lavakin sai virallisen nimen

Käsi nousi viittaukseen kuin silloin ennen vanhaan, kun Tuomo Hakkarainen (vas.) ja Jouko Honkasaari istahtivat ahtaaksi käyneisiin Puukoulun pulpetteihin. Heikki Rissanen Käsi nousi viittaukseen kuin silloin ennen vanhaan, kun Tuomo Hakkarainen (vas.) ja Jouko Honkasaari istahtivat ahtaaksi käyneisiin Puukoulun pulpetteihin.

Ihmisen käynti maapallolla on lyhytaikainen piipahdus kokonaisuuteen verrattuna. Lyhyydestään huolimatta se on merkityksellinen sekä kävijälle että kokonaisuudelle ja jättää aina jälkensä. On tärkeää, että siitä jää muisto myös jälkipolville, pohti Valtimo-seuran puheenjohtaja Heikki Ovaskainen museoiden merkitystä kolmen museon kokonaisuuden avajaistilaisuudessa Valtimolla.

Tiistaina virallisesti avattu museokokonaisuus käsittää Puukoulun, viljamakasiinin ja uusimpana Kuntalaisten talolle Valtimon elinkeinoelämästä kootun pysyvän museonäyttelyn.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Avajaisten keskiössä oli Puukoulu ja sen uudenkarhea lava. Yleisö sai puheiden ja edellisen kunnanjohtajan Leena Mustosen muotokuvan paljastamisen ajan kärvistellä jännityksessä ennen puukoulun lavan nimen paljastamista.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Anne Höltällä oli kunnia julistaa Puukoulun lavan nimikilpailun tulokset.

– Hyviä nimiehdotuksia tuli paljon. Ehdotuksia tuli paikan, käytön, maaston, ympäristön ja historian mukaan. Raati teki ehdotuksista kompromissin ja nimesi lavan Kylänrinteeksi, Hölttä paljasti.

Tilaisuuden päätteeksi juhlakansa siirtyi Puukoulun suojiin lohisopalle ja vanhoja kouluaikoja muistelemaan.

– Tulee monia mukavia muistoja mieleen, ahtaaksi käyneeseen pulpettiin ”kertausharjoituksiin” istahtaneet Jouko Honkasaari ja Tuomo Hakkarainen tuumivat ennen muistojen arkun aukenemista.

Kommentoi

Hae sivuilta