Julkaistu 
Henri Jokela

"Tarvitsi vain istua kyydissä" – Ponisuurmestaruus meni Tiia Vehviläiselle, joka urakoi Nurmeksen poniraveissa neljä lähtöä

Tiia Vehviläinen (etualalla) viimeisteli neljännen voittonsa ja varmisti ponisuurmestaruuden Gambran ohjaksissa. Henri Jokela Tiia Vehviläinen (etualalla) viimeisteli neljännen voittonsa ja varmisti ponisuurmestaruuden Gambran ohjaksissa.

Ponit korskuvat ja hirnuvat polleasti Multimäen raviradalla Nurmeksessa. Varikkoalueella ohjastajat taustajoukkoineen valjastavat ravikärryjä ja valmistautuvat kisalähtöihin. Panoksena on ponisuurmestaruus ja Suomen suurin poniraveissa jaettava rahapalkinto.

Emma Tuononen valmistautuu omaan lähtöönsä rennon päättäväisesti A-sarjan ponin Koskenkukan Frodon kanssa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Koko ikäni olen hevosten kanssa touhunnut, mutta kilpailemisen aloitin vuonna 2016. Kisat ovat menneet aika hyvin, noin puolet starteista on ollut sijoituksia, Tuononen kertoo.

Ponisuurmestaruuteen Tuononen ja Frodo eivät kuitenkaan tällä kertaa yltäneet. Mestaruus meni Tiia Vehviläiselle ja tämän ohjastamalle Gambralle. Vehviläinen urakoi raveissa neljä lähtöä, joista hän voitti jokaisen.

– Ensimmäinen kerta, kun näin hyvä tuuri käy. Ponit olivat huippukunnossa, tarvitsi vain istua kyydissä, Vehviläinen hymyilee epäuskoisena uroteolleen.

B-ponien sarjassa mestaruuteen ajoi Peppi Matikainen ja Vanja Mo.

– Tosi hyvä fiilikset. En etukäteen uskonut, että voisin voittaa. Poni otti hyvin vauhtia heti startista, viime kesänä kilvanajon aloittanut Matikainen hymyilee.

Kommentoi

Hae sivuilta