Julkaistu 
Heikki Rissanen

Voittokala karkasi – Kari Turunen uisteli silti SM-hopeaan

Kari Turunen ei lähde uistelukilpailuihin hampaat irvessä, vaan luottaa perinteiseen tyyliin. Tuloksena hopeaa soutu-uistelun SM-kisoista. Janne Tarkiainen Kari Turunen ei lähde uistelukilpailuihin hampaat irvessä, vaan luottaa perinteiseen tyyliin. Tuloksena hopeaa soutu-uistelun SM-kisoista.

Perinteisellä tyylillä, ilman apulaitteita uisteleva Nurmeksen Kalamiesten Kari Turunen nappasi hopeaa soutu-uistelun SM-kilpailuissa Lieksassa lauantaina. Kilpailun voittokin oli ulottuvilla lieksalaisen venekunnan, Sami Oinonen ja Simo Sarkkinen, viedessä voiton vain reilun 3 000 pisteen erolla pistein 38 830. Turusen saldoksi tuli 35 770 pistettä. Kuhan kertoimena kilpailussa oli kolme, ahvenen kaksi ja hauella yksi.

Hopean arvoa nostaa se, että Turunen uisteli tapansa mukaan yksikseen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Yksin kilpaillessa tulee ottaa monta seikkaa huomioon etukäteen. Ukkospuuskat ja tuuli toivat oman lisänsä tähän kilpailuun, kalamies kertaa.

Turunen nosti kilpailuaikana kymmenkunta mitan täyttänyttä kuhaa, yhteispainoltaan 9,362 kiloa. Bonuksena koukkuun kävi reilun 7,8 kilon hauki, joka toin lisäpisteitä painonsa verran.

Kun kalamiehen tyyli pohjautuu klassiseen uisteluun, varsin perinteinen oli myös kilpailun lopputulema: suurin kala pääsi karkuun.

– Olisi ollut se voittokala. Iski ensimmäisen tunnin aikana kiinni, mutta pääsi irti. Oli samaa kokoluokkaa kilpailun loppupuolella tulleen hauen kanssa, Turunen arvioi.

Kommentoi

Hae sivuilta