Julkaistu 
Anu Saarelainen

"Nyt on oikea hetki vaikuttaa"– Ylikylän ja Lautiaisen rantaosayleiskaava on luonnosvaiheessa

Maankäyttösuunnittelija Stiina Seitavuo ottaa vastaan mielipiteitä Ylikylän ja Lautiaisen rantaosayleiskaavan luonnoksesta. Anu Saarelainen Maankäyttösuunnittelija Stiina Seitavuo ottaa vastaan mielipiteitä Ylikylän ja Lautiaisen rantaosayleiskaavan luonnoksesta.

Luonnosvaiheessa oleva Ylikylän ja Lautiaisen rantaosayleiskaava helpottaa vapaa-ajanasuntojen rakentamista Ylikylän suunnalla. Kaavaluonnokseen on merkitty kaikkiaan 48 rakennuspaikkaa, joista valtaosa on kesämökkipaikkoja.

Rantaviivaa alueella on 37 kilometriä, josta järvenrantoja on 27 kilometriä. Kaavan alueeseen kuuluu Ylikylänjärven, Roukkajanjärven, Lehmilammen, Sulkujärven ja Lautiaisen ranta-alueita. Kaava ulottuu Porokylän taajama-alueen rajalle. Myös Lautiaissaari kuuluu kaava-alueeseen. Alue koskettaa varsin suurta joukkoa maanomistajia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Mitoitusnormeina kaavaluonnoksessa on käytetty mantereen puolella kolmesta viiteen rakennuspaikkaa rantakilometrillä. Saarilla on yksi rakennuspaikka kolmea rantakilometriä kohti. Pienimmillä lammilla ja saarilla rakennusoikeutta ei ole.

Kaavan luonnos on vielä noin kuukauden ajan nähtävillä. Alueen maanomistajat ja kuntalaiset voivat esittää kaavaluonnoksesta mielipiteitään

– Nyt on oikea hetki vaikuttaa kaavaan. Tässä vaiheessa prosessia muutosten tekeminen kaavaan on helpointa, mutta vaikuttaa voi myöhemminkin, sanoo Nurmeksen kaupungin maankäyttösuunnittelija Stiina Seitavuo.

Luonnosvaiheen jälkeen laaditaan kaavaehdotus, joka myös tulee nähtäville ja yleisönkin kommentoitavaksi. Suunnitellun aikataulun mukaan kaava menee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi ensi vuoden alkupuolella.

Kommentoi

Hae sivuilta