Julkaistu    |  Päivitetty 
Tarja Ollikainen

Vanha elokuvamusiikki soi Pelarivestareilla

Kantelisti Heta Laakkonen ja laulaja Anna-Leena Harju esittivät vähän tuntemattomampia lauluja vanhoista suomalaisista elokuvista. Tarja Ollikainen Kantelisti Heta Laakkonen ja laulaja Anna-Leena Harju esittivät vähän tuntemattomampia lauluja vanhoista suomalaisista elokuvista.

Kaunis kesäpäivä ja monipuolinen kansanmusiikki varmistivat kahdeksatta kertaa järjestetyn Pelarivestarin onnistumisen eilen sunnuntaina Ikolan museon pihapiirissä.

Museon, Nurmes-seuran ja marttojen yhdessä järjestämässä tapahtumassa esiintyivät Pelarivestarien vakiovieras Kiinan Keisari, Ancient Bear Cult, musiikkiopistolaiset, duo Ale & Heta sekä trubaduuri Perttu Tuominen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nurmeslaislähtöisen laulajan Anna-Leena Harjun ja kantelisti Heta Laakkosen muodostama duo Ale & Heta esitti vanhoista Suomi-filmeistä kaivettuja iskelmiä. Mukana oli lauluja niin Rosvo-Roopesta ja Keinumorsiamesta kuin Tähtisilmästä ja Kahdesta Vihtoristakin. Pelarivestarilla kuullut laulut eivät olleet niitä suurimpia hittejä.

– Se oli juuri se pointti. Elokuvissa on paljon kappaleita, jotka ovat jääneet tunnetuimpien laulujen varjoon. Olen tehnyt hirveän kovan taustatyön, koska lauluista ei ollut valmiita nuotteja eikä äänitteitä muualla kuin elokuvissa. Laulujen kerääminen ja esittäminen olivat opinnäytetyöni, valmistun musiikkipedagogiksi Karelian ammattikorkeakoulusta, Harju kertoi.

Kommentoi

Hae sivuilta