Julkaistu 
Heikki Rissanen

Harvinainen maatilakauppa Valtimolla – "Tutustuttiin kolmeenkymmeneen vaihtoehtoon"

Mäntysaaren tilan uusi isäntäväki, Jukka-Pekka ja Jonna Saari, luottaa suomalaisen maatalouden tulevaisuuteen. Myös lapset, Onni-Valtteri ja Moona ovat innolla mukana työn touhussa. Heikki Rissanen Mäntysaaren tilan uusi isäntäväki, Jukka-Pekka ja Jonna Saari, luottaa suomalaisen maatalouden tulevaisuuteen. Myös lapset, Onni-Valtteri ja Moona ovat innolla mukana työn touhussa.

Kivijärveltä lähtöisin oleva Jonna ja Jukka-Pekka Saaren perhe oli hakenut sopivaa tilaa aktiivisesti jo puolenkymmentä vuotta. Harvinainen maatilakauppa, jossa tila siirtyy kokonaan ulkopuoliselle jatkajalle, solmittiin puoli vuotta sen jälkeen, kun he laittoivat ostoilmoituksen Maaseudun Tulevaisuuteen syksyllä 2018. Imoitus poiki yhteydenoton Valtimolta, Satu ja Erkki Tanskaselta.

– Sitä ennen tutustuttiin varmaan kolmeenkymmeneen eri vaihtoehtoon. Tarjontaa oli todella paljon, kaukaisimmat Lapissa, eteläisin Joutsassa, mutta ei ollut meille sopivan kokoista, parsinavetalla olevaa, tuottavaa lypsykarjatilaa, Jukka-Pekka Saari sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tanskasten tarjoamalla tilalla oli kokonaispaketti, jossa rakennukset, koneet, tuotantoeläimet ja pellot olivat iskukunnossa.

– Kun ajettiin tähän pihaan, tuntui heti, että olisi kotiin tullut.  Ei sitä osaa sanoa, mistä se tunne tuli, mutta se oli vahva, Jonna Saari kuvaa.

Lapset Onni-Valtteri ja Moonakin ovat olleet innoissan maatilan puhteissa mukana.

– Ei tarvitse navettaan käskeä, kun laittavat itse kellon soimaan, että heräävät aamulypsylle, äiti naurahtaa.

Kommentoi

Hae sivuilta