Julkaistu 
Marianne Haverinen

Nurmes-talon lattiapintoja uusiksi vesivahingon takia – ei kaupungin laskuun

Vesivahinko eteni lämmönjakohuoneesta naisten pukuhuoneeseen ja siitä käytävälle, jota kiinteistönhoidonesimies Timo Pelkonen esittelee. Teemu Sihvonen Vesivahinko eteni lämmönjakohuoneesta naisten pukuhuoneeseen ja siitä käytävälle, jota kiinteistönhoidonesimies Timo Pelkonen esittelee.

Nurmes-talossa viime viikolla rikkoutunut kaukolämpöputki aiheutti pienen vesivahingon talon kellaritiloihin. Maanantaina vesivahinkoalueella mitattiin kohonneita kosteuspitoisuuksia, ja kaupunki päätyi uusimaan kaikki kostuneet lattiapinnoitteet noin 40 neliön alueelta.

– Kiinteä pinta estää betonin kuivamisen. Tällä tavalla saadaan varmasti kuivatettua, ei oteta mitään riskejä, sanoo kaupungin tekninen johtaja Pasi Parkkinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Parkkisen mukaan kyseisissä kellaritiloissa ei ollut tarkoitus uusia lattiapintoja remontin yhteydessä. Hän kuitenkin toteaa, että remontin pienestä laajenemisesta ei tule kaupungille lisäkuluja.

– Tämä oli purku-urakoitsijan vahinko, hän selittää.

Kaupungin käyttämä sisäilma-asiantuntija Tapio Rokkonen FCG:ltä toteaa, että vahingot jäivät suhteellisen pieniksi. Ainekset olisi ollut paljon suurempaan vahinkoon, sillä vesi oli jo ehtinyt Palanderin salin kynnykselle.

– Palolaitos ja lämpöyhtiö toimivat nopeasti. Sitten olisi tullut huomattavasti isompi vahinko, jos vesi olisi ehtinyt valua useita tunteja, Rokkonen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta