Julkaistu 
Marianne Haverinen

Remontti alkaa Nurmeksen terveyskeskuksella – Vuodepaikat vähenevät kymmenellä remontin ajaksi

Nurmeksen terveysaseman vesikatto uusitaan. Huopakaton päällä oleva sora on alkanut multaantua. Arkistokuva: Marianne Haverinen Nurmeksen terveysaseman vesikatto uusitaan. Huopakaton päällä oleva sora on alkanut multaantua.

Nurmeksen terveyskeskussairaalassa, eli vuodeosastolla alkaa maanantaina ilmanvaihtoremontti. Remontti toteutetaan osioittain, joten terveyskeskussairaala toimii vajaalla kapasiteetilla puolen vuoden ajan.

– Alakattojen purkaminen on niin pölyistä hommaa, ettei samassa huoneessa voi olla potilaita, perustelee Nuva-kuntayhtymän talousjohtaja Jussi Sallinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Vaikka noin puolet huoneista on kerrallaan pois käytöstä, kapasiteettia pienennetään loppuvuoden ajaksi vain noin kymmenellä sängyllä, 35 sängystä 25:een, vaihdellen remontin eri vaiheissa. Tarpeen mukaan sänkyjä tiivistetään käytössä oleviin tiloihin.

– Alkuvuoden kuormitusprosentit näyttävät siltä, että tällä paikkamäärällä pystyttäisiin hoitamaan Ylä-Karjalan asukkaat. Jos omassa yksikössä ei ole tilaa, niin Juuka ja Lieksa ottavat vastaan potilaita, kertoo palvelujohtaja Kaisa-Mari Käyhkö Siun sotelta.

Käyhkö lupaa, että dialyysi hoituu myös remontin ajan Nurmeksessa.

Sallinen kertoo, että vuodeosaston ilmanvaihtoremontti oli suunnitteilla muutenkin, mutta sitä aikaistettiin henkilöstön ja työterveyshuollon antaman palautteen vuoksi. Etenkin viime kesänä osastolla oli kärsitty kuumuudesta.

– Siellä on ollut myös sellaista yleistä ilmanvaihdon tunkkaisuutta, Sallinen kertoo.

Ilmanvaihtoremontin yhteydessä tehdään myös vesikattoremontti. Se oli aikataulutettu ensi vuodelle, mutta remonttia päätettiin aikaistaa ilmanvaihtoremontin yhteyteen kustannussyistä. Remontti alkaa näillä näkymin jo tällä viikolla. Huopakatto uusitaan koko terveyskeskuksen alueelta.

Kommentoi

Hae sivuilta