Julkaistu 
Marianne Haverinen

Ei enää aamubussia Nurmeksesta Valtimolle – Vuoroa tukenut ely-keskus: "Käytännössä kunnan sisäistä liikennettä"

Pohjolan Matka otti hoitaakseen toisen ely-keskuksen liikennöimistä vuoroista, joka kulkee Valtimolta Nurmekseen. Arkistokuva: Marianne Haverinen Pohjolan Matka otti hoitaakseen toisen ely-keskuksen liikennöimistä vuoroista, joka kulkee Valtimolta Nurmekseen.

Pohjois-Savon ely-keskus on lakkauttanut linja-autovuoronsa Nurmeksen ja Valtimon välillä. Ely-keskus on liikennöinyt yhtä vuoroparia molempiin suuntiin arkiaamuisin.

Pohjolan Matka otti kuitenkin hoitaakseen markkinaehtoisesti kello 9–9.30 vuoron Valtimolta Nurmekseen. Nurmeksesta ei kuitenkaan enää pääse aamulla Valtimolle. Samassa kyydissä kulki Valtimon koululaisia, joten kunta joutui kilpailuttamaan koulukyydityksen Karhunpäästä kirkonkylälle. Kilpailutuksen voitti Pohjolan Matka 149 euron päivätaksalla.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Siksi ajamme vuoron myös Valtimolta Nurmekseen, koska auto olisi muuten ajettu tyhjänä takaisin. Valtimon lukiolaisille on kuitenkin ollut tarvetta tälle vuorolle, ja antaahan se muutamille harvoille mahdollisuuden tulla Nurmekseen asioimaan, kertoo ajomestari Markku Kortelainen Pohjolan Matkasta.

Kortelainen huomauttaa, että koulukyydityksen reitti ja aikataulut hieman muuttuvat. Ennen vuoro kulki Ylä-Valtimon kautta, kun jatkossa se kiertää Pajukosken ja Nuolijärven kautta.

– Vaikka se on koulukyyditysvuoro, muutkin voivat hypätä kyytiin, Kortelainen huomauttaa.

Vuoro alkaa kulkea ensi viikon torstaina kesätauon jälkeen.

Pohjois-Savon ely-keskus perustelee vuorojen lakkauttamista matkustajien vähyydellä.

– Käytännössä Nurmeksesta ei noussut Valtimon vuoroon ketään, vaan vasta Valtimon puolella alkoi nousta kyytiin koululaisia. Valtimolta Nurmekseen matkustajia ei muistaakseni ollut sitäkään vähää, kertoo joukkoliikenneasiantuntija Timo Ikonen Pohjois-Savon ely-keskuksesta.

Ely-keskus katsoo, että koululaisia kyydittänyt vuoro oli käytännössä kunnan sisäistä liikennettä, kun ely-keskus tukee pääasiassa kuntien välistä liikennettä.

Kommentoi

Hae sivuilta