Julkaistu 
Henri Jokela, Marianne Haverinen

Historia kiinnostaa – Museot Valtimolla ja Nurmeksessa vetivät väkeä

Heinäkuun aikana Kopin museossa kävi yli tuhat vierailijaa. Kuva museon avajaisista, jossa Nurmes-seuran Seppo Pölönen heittäytyi museonjohtaja Meri-Anna Rossanderin parturoitavaksi. Arkistokuva: Heikki Rissanen Heinäkuun aikana Kopin museossa kävi yli tuhat vierailijaa. Kuva museon avajaisista, jossa Nurmes-seuran Seppo Pölönen heittäytyi museonjohtaja Meri-Anna Rossanderin parturoitavaksi.

Valtimolla kesäkuussa avattu kolmen erillisen museonäyttelyn kokonaisuus kiinnosti kävijöitä. Näyttelyt rakennettiin Puukoululle, viljamakasiiniin sekä Kuntalaisten talolle.

Valtimo-seuran näyttelykuraattori Wilma Klippel on iloinen ja tyytyväinen museonäyttelyiden kesään.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kävijöitä oli paljon odotettua enemmän. Ihmiset ovat tosi kiinnostuneita Valtimon historiasta, ja sellaista museota, joka sitä esittelee, ei Valtimolla ole ennen ollut Murtovaaran talomuseota lukuun ottamatta, Klippel sanoo.

Viljamakasiinilla kävi vieraskirjan perusteella 450 ihmistä ja Kuntalaisten talon näyttelyssä 560 ihmistä. Puukoulun kävijämäärästä ei vielä ollut tietoa. Kävijöitä on ollut Klippelin mukaan niin Valtimolta kuin ulkopaikkakunniltakin. Erityisesti Valtimon kesäpäivät innosti ihmisiä tutustumaan museonäyttelyihin.

Nurmeksessakin museot ovat olleet suosittuja tänä kesänä. Ikolan museo on yltänyt jopa kävijäennätykseensä.

– Tässä vaiheessa on ollut 4 500 kävijää, kun museo on vielä viikon auki ja ryhmiä käy vielä pitkälle syyskuun lopulle. Edellinen ennätys oli neljän tuhannen kieppeillä, kertoo museojohtaja Meri-Anna Rossander.

Rossanderin mukaan Ikolan museon kävijämäärässä on ollut hurjaa vaihtelua kesästä toiseen. Viime vuoden kävijämäärä oli 3 600, joka oli parempi kuin edelliskesänä. Hän pohtii syyksi ulkomuseon alttiutta säävaihteluille.

Rossander toteaa, että Ikolan vetonaula on kuitenkin vuodesta toiseen sama: lampaat.

– Se on elävä näyttely. Tälle kesälle saatiin myös uudet pärekatot, se lämmittää mieltä, hän kiittelee kaupunkia.

Rossander on innoissaan myös Kopin museon vauhdikkaasta aloituksesta. Heinäkuun aikana museossa kävi 1 040 vierailijaa, kun Kötsin museossa kävi tammi–toukokuussa 1 500 ihmistä.

Kommentoi

Hae sivuilta