Julkaistu 
Teemu Sihvonen

Pompannappi-asuntolan kunto huolettaa Nurmeksessa – Ammattikoulun opiskelijat: "Joutaisi maan tasalle"

Nurmeksen koulutusyksikön päällikkö Rauno Peura kertoo, että asuntolan korjaustilannetta on kyselty jo vuosia. Teemu Sihvonen Nurmeksen koulutusyksikön päällikkö Rauno Peura kertoo, että asuntolan korjaustilannetta on kyselty jo vuosia.

Riverian Nurmeksen koulutusyksikön asuntolarakennusten tulevaisuus on pitkään ollut epäselvä. Pompannappina tunnetut kerrostalot ovat kipeästi parannusten tarpeessa.

– Tarve tilojen kunnostamiseen on suorastaan kiireinen, kertoo Riverian opiskelijapalvelupäällikkö Harri Pölönen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ongelmista kertoo myös Nurmeksen kaupungin kiinteistönhoidon esimies Timo Pelkonen.

– Pinnat ovat pääasiassa alkuperäisiä ja aika heikot pesuhuoneita lukuun ottamatta, Pelkonen sanoo.

Riverian Nurmeksen koulutusyksikön päällikkö Rauno Peura kertoo, että hän on saanut opiskelijoilta palautetta päänsärystä ja huonosta ilmanlaadusta asuntolassa. Pelkosen mukaan Pompannapin sisäilman laadusta on tullut tietoon vain alakerran kylmävaraston kosteusvaurio. Sisäilmaan liittyen Pelkonen kertoo, että yksi ongelmatekijä on tupakointi, josta oli löydetty merkkejä joistakin asunnoista.

– Ilmanvaihtokanavien poistoilmaventtiilit oli irrotettu kokonaan. Tuuletusikkunoista oli poistettu ulkosäleet ja palovaroittimista otettu sisuskalut pois. Valvonta on niin heikkoa, että on saanut tupakoida ja melskata, Pelkonen luettelee esimerkkejä.

Ammattiopiston opiskelijat Iiris Kettunen ja Elina Karjalainen asuivat ensimmäisen opiskeluvuotensa kämppiksinä Pompannapissa. Nuorten mielipide vanhasta kotitalosta on selvä.

– Joutaisi maan tasalle, Karjalainen tiivistää.

Heidän mielestään parempi kysymys olisi, mitä ongelmia asuntolan kunnossa ei ole. Lista kasvaa vauhdilla.

– Patterista lähti termostaatti irti, eikä patteria saanut kiinni. Ikkunaa taas ei saanut auki, Kettunen kertoo.

Onneksi jokin ikkuna kuitenkin lopulta aukeni, sillä tyttöjen mukaan pakkasella ulko-ovi ei auennut ja he joutuivat kiipeämään sisälle ikkunan kautta.

Pelkosen mukaan kaupungin toimitilaohjelmassa on esitys toisen rakennuksen purkamisesta lähivuosina. Päätöstä ei kuitenkaan ole vielä tehty.

 

Kommentoi

Hae sivuilta