Julkaistu 
Heikki Rissanen, Marianne Haverinen

Lautiaisen vesiosuuskunnassa yli 100 000 euron laskutussotku – "Asiat selvitetään nyt perin pohjin"

Uusi hallituksen puheenjohtaja Timo Komulainen lupaa avoimmuutta Laitiaisen vesi- ja jätevesiosuuskunnan asioiden hoitoon. Heikki Rissanen Uusi hallituksen puheenjohtaja Timo Komulainen lupaa avoimmuutta Laitiaisen vesi- ja jätevesiosuuskunnan asioiden hoitoon.

Epäselvyydet vesilaskutuksissa ovat nostattaneet laineita Lautiaisen vesi- ja jätevesiosuuskunnassa jo pitkään. Ongelmana osuuskunnassa on ollut epäselvyys jäteveden laskutuksessa, joka ei ole ollut tasapainossa veden kulutukseen nähden. Moni jäsenistä on kokenut, että heitä on laskutettu liikaa ja moni on jättänyt laskunsa maksamatta. Toisaalta maksuja oli peritty liian vähän, arvioi keväällä toimitukseen yhteyttä ottanut osuuskunnan jäsen.

Tilinpäätöstietojen mukaan osuuskunnalla oli vuodelta 2017 saamattomia vesimaksuja yli sata tuhatta euroa. Kesällä kokoontunut yleinen kokous ei vahvistanut tilinpäätöstä eikä antanut vastuuvapautta hallitukselle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Umpikujaan ajautunut pattitilanne laukesi toisessa kokouksessa, jossa vanha hallitus antoi tietä uudelle hallitukselle. Vanhoista jäsenistä jatkoi vain Toivo Tolvanen. Uusina jäseninä aloittivat Salme Hukkanen sihteerinä, Jussi Korkalainen, Jarkko Pääkkönen ja Timo Komulainen. Järjestäytymiskokouksessa hallitus valitsi puheenjohtajakseen Komulaisen.

Hallitus päätti ensitöikseen palkata asiantuntijan selvittämään laskutussotkuja.

– Eihän tämä mikään helppo tehtävä ole. Asiat selvitetään nyt perin pohjin, ja siinä on monen kuukauden homma, puheenjohtaja Komulainen totesi valintansa jälkeen.

Edellisen hallituksen puheenjohtaja Jussi Säämänen kertoo, että saatavia on kertynyt kymmenen vuoden ajalta.

– Se on ollut tiedossa, että on muutama virhe, mutta en osaa sanoa, miten se noin isoksi on paisunut. Varmaan karhuaminen olisi pitänyt olla tehokkaampaa, Säämänen kommentoi.

Osuuskunnan yleinen kokous kokoontuu loppusyksystä aukomaan umpisolmua.

– Kyllä tässä saamiset on laitettava nyt tiukkaan syyniin. Kaikkien asiakkaiden vedenkulutushistoria ja laskutustiedot käydään läpi ja laitetaan ajan tasalle. Ensitöikseen jäsenten asiakastiedot ja yhteystiedot on saatava päivitettyä, että tieto saadaan kulkemaan. Vuorovaikutusta ja avoimuutta on lisättävä, että homma lähtee taas toimimaan, Komulainen suuntii.

Kommentoi

Hae sivuilta