Julkaistu    |  Päivitetty 
Teemu Sihvonen

Yksinäisyyden vastaiseen kampanjaan kaksi ilmiantoa Nurmeksesta – "Pitäisi rakastaa muita enemmän kuin itseään"

Maila Korhonen (vas.) tapaa kesäisin jutustella Veljeskodin pihakiikussa. Juttuseurana Veikko Tirronen (kesk.), Aune Rantonen ja Timo Meriläinen. Teemu Sihvonen Maila Korhonen (vas.) tapaa kesäisin jutustella Veljeskodin pihakiikussa. Juttuseurana Veikko Tirronen (kesk.), Aune Rantonen ja Timo Meriläinen.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto järjesti yksinäisyyttä vähentävien tekojen etsimiskampanjan, jossa ihmiset pystyivät ilmiantamaan hyviä tekoja tehneitä henkilöitä, yrityksiä ja järjestöjä. Nurmeksesta listalle ehdotettiin Maila Korhonen sekä Jorma Kotivuori.

Nurmeksen Veljeskodissa asuvaa Korhosta kuvaillaan korvaamattomaksi seuraihmiseksi ja huolehtijaksi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Mitäs pahaa minä olen tehnyt, linnareissu tästä tulee, kun on ilmiannettu, yllättynyt Korhonen vitsailee.

Kotivuoren kerrotaan järjestäneen mukavia yhdessäolon hetkiä vuosien ajan. Kotivuori tunnetaankin hänen yksinäisille, eläkeläisille ja lomalaisille järjestämistään eri tapahtumista, jotka vaihtelevat toripäivistä ja joulujuhlista luontoretkiin.

– Jostain taisin jo ilmiannosta kuulla, mutta en enää tämän ikäisenä yllättynyt, Kotivuori kuvaa tuntojaan.

Korhonen on kunnostautunut kaikennäköisessä auttamisessa Veljeskodilla. Hän kertoo esimerkiksi pitävänsä liikuntaryhmää, joka lähtee kävelyille parkkipaikalta. Korhonen myös veti karaokeryhmää kymmenen vuotta ja käy jututtamassa Veljeskodin yksinäisiä asukkeja.

– Onpahan ainakin sen hetken ystävänä ja kaverina, hän sanoo.

Korhonen sanoo auttavansa muita lähimmäisenrakkaudesta.

– Eikös se niin ole, että pitäisi rakastaa muita enemmän kuin itseään.

Jorma Kotivuoren ilmiannon syyt löytyvät hänen järjestämistään tapahtumista, jotka ovat olleet Kotivuoren sydämenasiana jo kymmeniä vuosia. Miehen mukaan tapahtumat ovat ajan mittaan paisuneet suosituiksi.

– Tämän vuoden joulujuhlia on kyselty jo heinäkuussa. Aikoinaan ajattelin, että kokeilen vain, mutta nyt on jo 21. vuosi tulossa, Kotivuori kertoo.

Yhteensä ilmiantoja tuli 73 kappaletta. Maakuntaliitto palkitsee yhden ilmiannetuista teoista maakuntapäivänä elokuun lopussa.

Kommentoi

Hae sivuilta