Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Karhun- ja sorsanmetsästys alkoi tänään tiistaina

Karhunmetsästys on alkanut tänään tiistaina. Kuva on vuodelta 2017. Juha Inkinen Karhunmetsästys on alkanut tänään tiistaina. Kuva on vuodelta 2017.

Metsästyskausi jatkuu tänään tiistaina karhun- ja sorsanmetsästyksellä. Karhua on voinut pyytää jo aamuhämäristä, mutta sorsastajat joutuivat odottelemaan puoleenpäivään.

Nurmeksen riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Esa Kortelainen uskoo, että karhujahti on jälleen nopeasti ohi. Lupia on myönnetty Nurmekseen kahdeksan ja Valtimolle neljä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Näyttäisi karhuja olevan, vaikka viime vuonna verotettiinkin. Toivottavasti vain kelit eivät ole niin helteiset, etteivät koirat jaksa juoksennella, hän sanoo.

Kortelainen uskoo, että sorsastukseenkin on hyvät lähtökohdat, vaikka viileän sääjakson pelättiin verottavan poikueita.

– Ainakin väljempien vesien äärellä sanovat, että poikueita on ollut. Mitä itse olen vesillä ajanut, niin isojakin parvia näkyy. Ne eivät ole vielä muuttoparvia, sillä nyt tuulee etelästä ja on lämmin kausi. Monestikin pohjoistuulella iso karja pakenee paikalta, hän arvioi.

Myöhemmin metsästyskausi jatkuu jäniksenmetsästyksellä 1. syyskuuta ja metsäkanalinnuilla 10. syyskuuta.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...