Julkaistu 
Marianne Haverinen

Historiallinen hetki: Nurmeksen uuden kunnan valtuusto kokoontui ensimmäistä kertaa

Uuden kunnan valtuuston ensimmäisessä kokouksessa istui tiistaina 51 valtuutettua ja varavaltuutettua. Marianne Haverinen Uuden kunnan valtuuston ensimmäisessä kokouksessa istui tiistaina 51 valtuutettua ja varavaltuutettua.

Hyvärilässä tehtiin tiistaina historiaa, kun Nurmeksen uuden kunnan valtuusto piti ensimmäisen kokouksensa. Ennen valtuustokokousta valtuutetut kokoontuivat yhteiseen seminaariin, jossa Nurmeksen kaupungin viranhaltijat esittelivät ensi vuoden talousarvion taustoja.

Hyvinvointijohtaja Petri Moilanen esitti seniorikorttiongelman ratkaisuksi e-passia. Yli 65-vuotiaille kuntalaisille myönnettävään passiin ladattaisiin vuosittain tietty määrä rahaa vapaasti käytettäväksi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Jos siihen varataan 150 000 euroa, se tarkoittaisi noin 300 euroa per kortinhaltija nykyisellä käyttömäärällä, Moilanen laskeskeli.

Nykyisellä sapluunalla seniorikorttia ei voi jatkaa, sillä nykylainsäädännössä palvelut tulisi kilpailuttaa. Tällöin kaupunki saattaisi joutua hankkimaan palvelun esimerkiksi lieksalaisesta uimahallista halvimman tarjouksen antajana.

Moilanen kertoi myös, ettei hän aio jatkaa valtimolaisten yhdistysten ostopalvelusopimuksia. Hän esittää, että sopimuksiin käytetty summa siirretään kohde- ja toiminta-avustusten määrärahoihin, jolloin yhdistykset voivat hakea vastaavaa summaa sitä kautta.

– Tarkoituksena ei ole romuttaa systeemiä, vaan mukauttaa se meidän järjestelmäämme. Emme voi tehdä sopimuksia minkään yhdistyksen kanssa, tai sitten pitäisi tehdä muidenkin yhdistysten kanssa, hän huomauttaa.

Moilasen mukaan Valtimon Vasama on jo ilmoittanut, ettei sillä olisi ollut resursseja jatkaa ostopalvelusopimusta nykyisenlaisena.

Varsinainen valtuustokokous jäi alle puolen tunnin mittaiseksi. Valtuusto valitsi puheenjohtajakseen loppuvuoden ajaksi Anneli Ollilaisen (kesk.), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Ilona Alhoniemen (kesk.) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Henry Määtän (kd.).

Kommentoi

Hae sivuilta