Julkaistu    |  Päivitetty 
Risto Kuittinen

Kuvagalleria: Ylä-Karjala juhlisti juhlavuottaan toritapahtumassa

Kerttu Hakala (oik.) kävi myös pyöräyttämässä onnenpyörää. Palkinnoksi mukaan tarttui Ylä-Karjalan linssiliina. Risto Kuittinen Kerttu Hakala (oik.) kävi myös pyöräyttämässä onnenpyörää. Palkinnoksi mukaan tarttui Ylä-Karjalan linssiliina.

Nurmeksen kauppatorilla oli Iivarin nimipäivänä vilskettä, kun Ylä-Karjala juhlisti 90-juhlavuottaan ja hirvimaskottinsa nimipäivää. Tarjolla oli lohikeittoa, onnenpyörää sekä lavan täydeltä viihdykettä, kun musakerho Linduzet sekä tangolaulaja Mika Mäkkeli esiintyivät. Lavalla nähtiin myös kansallispukujen tuuletusta.

Yleisön huomion kuitenkin varasti Nurmes-seuran ja Valtimo-seuran välinen tiukka tietokilpailu, jonka visaiset kysymykset aiheuttivat yleisössä pään raaputtelua.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– En tiennyt vastauksia, mutta olipa mielenkiintoisia kysymyksiä. Ihme, että kilpailijat tiesivät näin hyvin, hämmästeli nurmeslainen Kerttu Hakala.

Kilpailu päättyi Valtimo-seuran niukkaan voittoon lukemin 5–4.

Valtimolaisten tunnelmat olivat voiton jälkeen kaksijakoiset, kun voitto ja palkinnoksi saadut kahvipaketit hymyilyttivät, mutta kilpailun yhdeksäs kysymys jäi harmittamaan. Kysymyksessä tiedusteltiin, mistä aiheesta valtimolaiset tekivät eduskunta-aloitteen vuonna 1965.

Valtimolaiset veikkasivat aloitteen sisällöksi ratahanketta Valtimon ja Peltosalmen välille, mutta oikea vastaus oli metsäoppilaitoksen perustaminen Valtimolle.

– Harmitus on päällimmäisenä mielessä. Haluttiin vielä paremmin pärjätä, kiteytti Valtimo-seuran joukkueen jäsen Pertti Meriläinen.

Myös nurmeslaiset olivat harmissaan.

– Voitto meni oikeastaan siihen, kun ei tiedetty, milloin jääkiekko tuli Nurmekseen. Se oli kyllä harmi ja selkeä tietovirhe. Luultiin, että se tuli 1960-luvulla, mutta kehveli se tuli aikaisemmin, vuonna 1958, sanoi Nurmes-seuran joukkueen jäsen Jari Lampinen.

Kommentoi

Hae sivuilta